Functional characteristics of milk proteins in sterilised milk beverages from the point of view of technology and nutrition.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23BI62" target="_blank" >RIV/26722861:_____/14:#BI62 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2014/147_xlv-xlviii.pdf" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2014/147_xlv-xlviii.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Funkční vlastnosti mléčných bílkovin ve sterilovaných nápojích z technologického a výživového hlediska.
Original language description
Byly připraveny z retentátu z ultrafiltrace odtučněného pasterovaného mléka vzorky s různým obsahem syrovátkových bílkovin a záhřevem v olejové lázni sledován vliv jejich koncentrace na termostabilitu. Na základě výsledků byla navržena receptura a technologický postup sterilovaného mléčného nápoje se zvýšeným obsahem syrovátkových bílkovin a se sníženou laktózou. Ve spolupráci s průmyslovým partnerem byl připraven funkční vzorek výrobku a provedena studie vlivu podávání nápoje na nutriční stav pacientus rizikem malnutrice.
Czech name
Funkční vlastnosti mléčných bílkovin ve sterilovaných nápojích z technologického a výživového hlediska.
Czech description
Byly připraveny z retentátu z ultrafiltrace odtučněného pasterovaného mléka vzorky s různým obsahem syrovátkových bílkovin a záhřevem v olejové lázni sledován vliv jejich koncentrace na termostabilitu. Na základě výsledků byla navržena receptura a technologický postup sterilovaného mléčného nápoje se zvýšeným obsahem syrovátkových bílkovin a se sníženou laktózou. Ve spolupráci s průmyslovým partnerem byl připraven funkční vzorek výrobku a provedena studie vlivu podávání nápoje na nutriční stav pacientus rizikem malnutrice.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI101B090" target="_blank" >QI101B090: New processes of production of functional cereal and dairy foods and functional beverages with content of bioactive ingredients from selected vegetable and animal agricultural commodities and with probiotics and procedures for their quality estimation.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2014
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Name of the periodical
Mlékařské listy - zpravodaj
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
25
Issue of the periodical within the volume
147
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
"xlv"-"xlviii"
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—