All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Functional characteristics of milk proteins in sterilised milk beverages from the point of view of technology and nutrition.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23BI62" target="_blank" >RIV/26722861:_____/14:#BI62 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2014/147_xlv-xlviii.pdf" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2014/147_xlv-xlviii.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Funkční vlastnosti mléčných bílkovin ve sterilovaných nápojích z technologického a výživového hlediska.

  • Original language description

    Byly připraveny z retentátu z ultrafiltrace odtučněného pasterovaného mléka vzorky s různým obsahem syrovátkových bílkovin a záhřevem v olejové lázni sledován vliv jejich koncentrace na termostabilitu. Na základě výsledků byla navržena receptura a technologický postup sterilovaného mléčného nápoje se zvýšeným obsahem syrovátkových bílkovin a se sníženou laktózou. Ve spolupráci s průmyslovým partnerem byl připraven funkční vzorek výrobku a provedena studie vlivu podávání nápoje na nutriční stav pacientus rizikem malnutrice.

  • Czech name

    Funkční vlastnosti mléčných bílkovin ve sterilovaných nápojích z technologického a výživového hlediska.

  • Czech description

    Byly připraveny z retentátu z ultrafiltrace odtučněného pasterovaného mléka vzorky s různým obsahem syrovátkových bílkovin a záhřevem v olejové lázni sledován vliv jejich koncentrace na termostabilitu. Na základě výsledků byla navržena receptura a technologický postup sterilovaného mléčného nápoje se zvýšeným obsahem syrovátkových bílkovin a se sníženou laktózou. Ve spolupráci s průmyslovým partnerem byl připraven funkční vzorek výrobku a provedena studie vlivu podávání nápoje na nutriční stav pacientus rizikem malnutrice.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI101B090" target="_blank" >QI101B090: New processes of production of functional cereal and dairy foods and functional beverages with content of bioactive ingredients from selected vegetable and animal agricultural commodities and with probiotics and procedures for their quality estimation.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mlékařské listy - zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    25

  • Issue of the periodical within the volume

    147

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    "xlv"-"xlviii"

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database