All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Detection of Milk Additives in Model Samples

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873214" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873214 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Detekce mléčných aditiv v modelových vzorcích

  • Original language description

    Mléčné bílkoviny nachází široké pužití v masném průmyslu. V práci byla ověřována možnost průkazu pěti typů mléčných aditiv histologickými barveními Hematoxilin Eozin, PAS Calleja a Toulidinova modř. Testován byl kaseinát vápenatý, kaseinát sodný, syrovátkový protein s vysokým obsahem laktózy, syrovátkový koncentrát termostabilní a syrovátkový koncentrát s obsahem 85 % kaseinu. Z výsledků vyplývá, že nejvhodnějším barvením je barvení PAS Calleja které dosáhlo výrazného kontrastu mezi svalovinou a 85% syrovátkovým koncentrátem. Silného kontrastu dosáhlo barvení u kaseinátu vápenatého a syrovátkového protein. Slabý kontrast byl dosažen u kaseinátu sodného a syrovátkového koncentrátu s vysokým obsahem laktózy.

  • Czech name

    Detekce mléčných aditiv v modelových vzorcích

  • Czech description

    Mléčné bílkoviny nachází široké pužití v masném průmyslu. V práci byla ověřována možnost průkazu pěti typů mléčných aditiv histologickými barveními Hematoxilin Eozin, PAS Calleja a Toulidinova modř. Testován byl kaseinát vápenatý, kaseinát sodný, syrovátkový protein s vysokým obsahem laktózy, syrovátkový koncentrát termostabilní a syrovátkový koncentrát s obsahem 85 % kaseinu. Z výsledků vyplývá, že nejvhodnějším barvením je barvení PAS Calleja které dosáhlo výrazného kontrastu mezi svalovinou a 85% syrovátkovým koncentrátem. Silného kontrastu dosáhlo barvení u kaseinátu vápenatého a syrovátkového protein. Slabý kontrast byl dosažen u kaseinátu sodného a syrovátkového koncentrátu s vysokým obsahem laktózy.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník přednášek a posterů Hygiena a technologie potravin XLIV

  • ISBN

    978-80-7305-729-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    155-158

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 15, 2014

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article