Fatty acid profile of milk, yoghurt and fresh cheese of goats fed algae.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F15%3A%23BO59" target="_blank" >RIV/26722861:_____/15:#BO59 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2015/152-xxvi-xxx.pdf" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2015/152-xxvi-xxx.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Zastoupení mastných kyselin v kozím mléce, jogurtu a čertvém sýru koz přikrmovaných řasami.
Original language description
Výživa koz patří mezi významné faktory, které mohou ovlivnit zastoupení mastných kyselin v mléce. Účelem této práce bylo stanovit vliv přídavku zelené řasy Chlorella vulgaris a mikrořasy Japanochytrium sp. do krmné dávky koz bílých krátkosrstých na profil mastných kyselin v mléce a mléčných výrobcích. Stádo čtyřiceti pěti koz bylo na začátku jejich druhé laktace rozděleno do dvou pokusných a jedné kontrolní skupiny po patnácti kusech. Pokusné skupiny byly denně přikrmovány 10 g granulované řasy Chlorella vulgaris, resp. 5 g granulované mikrořasy Japanochytrium sp. Kontrolní skupina byla krmena bez přídavku řasy. Sledováno bylo zastoupení masných kyselin v kozím mléce, jogurtu a čerstvém sýru. Bylo zjištěno, že přídavek mikrořasy Japanochytrium sp. ovlivnil profil mastných kyselin v kozím mléce, jogurtu a čerstvém sýru. Pro zelenou řasu Chlorella nebyl tento účinek zjištěn.
Czech name
Zastoupení mastných kyselin v kozím mléce, jogurtu a čertvém sýru koz přikrmovaných řasami.
Czech description
Výživa koz patří mezi významné faktory, které mohou ovlivnit zastoupení mastných kyselin v mléce. Účelem této práce bylo stanovit vliv přídavku zelené řasy Chlorella vulgaris a mikrořasy Japanochytrium sp. do krmné dávky koz bílých krátkosrstých na profil mastných kyselin v mléce a mléčných výrobcích. Stádo čtyřiceti pěti koz bylo na začátku jejich druhé laktace rozděleno do dvou pokusných a jedné kontrolní skupiny po patnácti kusech. Pokusné skupiny byly denně přikrmovány 10 g granulované řasy Chlorella vulgaris, resp. 5 g granulované mikrořasy Japanochytrium sp. Kontrolní skupina byla krmena bez přídavku řasy. Sledováno bylo zastoupení masných kyselin v kozím mléce, jogurtu a čerstvém sýru. Bylo zjištěno, že přídavek mikrořasy Japanochytrium sp. ovlivnil profil mastných kyselin v kozím mléce, jogurtu a čerstvém sýru. Pro zelenou řasu Chlorella nebyl tento účinek zjištěn.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1310107" target="_blank" >QJ1310107: Effect genetic polymorphism lipogenic enzymes on the milk fat,composition of the fatty acids in milk in small rumimants (goat, sheep).</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Mlékařské listy - Zpravodaj
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
26
Issue of the periodical within the volume
152
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
"xxvi"-"xxx"
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—