Device for isolation of extremely adherent potentially probiotic strains
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F15%3A%23BR152" target="_blank" >RIV/26722861:_____/15:#BR152 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027756.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027756.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Zařízení pro izolaci vysoce adherentních potenciálně probiotických kmenů
Original language description
Izolace nových probiotik je doposud prováděna pomocí klasických postupů izolace kdy dojde primárně k izolaci čisté kultury a následně až potvrzení probiotických vlastností jako je přežívání v nízkém pH, přežívání v solích žlučových kyselin a adherence. Uvedené technického řešení tyto postupy zjednodušuje a automatizuje. Mikrofluidní čip je vyráběn pomocí CNC frézky v polykarbonátové desce a následně slepen se stejnou deskou za pomocí vysoké teploty a tlaku. Mikrofluidní čip obsahuje 4 reakční komory a 3zásobní komory. Pomocí připojených pump je analyzovaný vzorek přečerpáván z jednotlivých reakčních komor a je simulován pak průchod gastrointestinálním traktem. Ve finále je vzorek inkubován s selektivním bujónů ? dojde tedy k pomnožení pouze kmenů s již definovanými probiotickými vlastnosti. Bujón potom může být využit na izolaci již specifických probiotických kmenů.
Czech name
Zařízení pro izolaci vysoce adherentních potenciálně probiotických kmenů
Czech description
Izolace nových probiotik je doposud prováděna pomocí klasických postupů izolace kdy dojde primárně k izolaci čisté kultury a následně až potvrzení probiotických vlastností jako je přežívání v nízkém pH, přežívání v solích žlučových kyselin a adherence. Uvedené technického řešení tyto postupy zjednodušuje a automatizuje. Mikrofluidní čip je vyráběn pomocí CNC frézky v polykarbonátové desce a následně slepen se stejnou deskou za pomocí vysoké teploty a tlaku. Mikrofluidní čip obsahuje 4 reakční komory a 3zásobní komory. Pomocí připojených pump je analyzovaný vzorek přečerpáván z jednotlivých reakčních komor a je simulován pak průchod gastrointestinálním traktem. Ve finále je vzorek inkubován s selektivním bujónů ? dojde tedy k pomnožení pouze kmenů s již definovanými probiotickými vlastnosti. Bujón potom může být využit na izolaci již specifických probiotických kmenů.
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1310258" target="_blank" >QJ1310258: Development of a new generation of food additives for the prevention and supportive therapy of enteric infections of piglets as a way to reduce the environmental burden with antibiotics and / or zinc compounds.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
27756
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
—
Owner name
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence