Relationship between freezing point and its equivalent at raw sheep´s milk.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F15%3A%23HA19" target="_blank" >RIV/26722861:_____/15:#HA19 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
slovinština
Original language name
Vzťah medzi teplotou tuhnutia a jej ekvivalentom u surového ovčieho mlieka.
Original language description
Deprese bodu mrznutí mléka (DBMM) je užitečným nástrojem pro odhad falšování syrového mléka vodou. Využívá se především pro kravské mléko. Na Slovensku neexistuje žádný limit na DBMM syrového ovčího mléka. Proto zde syrové ovčí mléko není pravidelně testováno na tento ukazatel. Cílem studie bylo porovnat a analyzovat měření DBMM syrového ovčího mléka (n = 199) v průběhu roku 2014 prostřednictvím kryoskopie (y) a metodou založenou na infračervené analýze ve střední oblasti spektra s Fourierovou transformací (x). Průměrná naměřená hodnota DBMM byla - 0,5546 ± 0,0318 ° C. Lineární regrese byla vypočtena y = 1,0821x + 0,0442 s dobrým koeficientem determinace (R2 = 0,9421). Průměrný rozdíl mezi výsledky obou metod byl 0,0012 ± 0,008 ° C, maximální rozdíl byl 0,073 °C ve vzorku s DBMM -0,631 °C.
Czech name
—
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů