Determination of hydrophilic vitamins in milk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F15%3A%23KL06" target="_blank" >RIV/26722861:_____/15:#KL06 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stanovení hydrofilních vitaminů v mléce
Original language description
Hydrofilní vitaminy skupiny B, thiamin, riboflavin, vitamin B6 a kyselina listová, byly stanovovány v kravském, ovčím a kozím mléce metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie na reverzní fázi s fluorescenční detekcí. Vlastnímu stanovení předcházela úprava vzorku kyselou hydrolýzou, u thiaminu a kyseliny listové kombinací kyselé a enzymatické hydrolýzy. Thiamin byl stanovován ve formě thiochromu po derivatizaci alkalickým roztokem ferikyanidu draselného.
Czech name
Stanovení hydrofilních vitaminů v mléce
Czech description
Hydrofilní vitaminy skupiny B, thiamin, riboflavin, vitamin B6 a kyselina listová, byly stanovovány v kravském, ovčím a kozím mléce metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie na reverzní fázi s fluorescenční detekcí. Vlastnímu stanovení předcházela úprava vzorku kyselou hydrolýzou, u thiaminu a kyseliny listové kombinací kyselé a enzymatické hydrolýzy. Thiamin byl stanovován ve formě thiochromu po derivatizaci alkalickým roztokem ferikyanidu draselného.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
ED - Physiology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Determination of parameters for legislative assessing of the quality and safety of raw milk from cows, sheep and goats</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů