All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Determination of hydrophilic vitamins in milk and dairy products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001751" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001751 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení hydrofilních vitaminů v mléce a mléčných výrobcích.

  • Original language description

    V mléce a vybraných mléčných výrobcích byly stanovovány vitaminy B1, B2 a B6 metodou RP HPLC s fluorescenční detekcí. Byl stanoven obsah volných forem i celkový obsah těchto vitaminů po kyselé a enzymatické extrakci. Při stanovení riboflavinu a vitaminuB6 bylo použito kolony s C8 reverzní fází, gradientové eluce a mobilní fáze o pH 3,2 s iontově párovacím činidlem. Thiamin byl alkalickým roztokem ferikyanidu draselného převeden na thiochrom a analyzován v izokratickém modu s mobilní fází o pH 7,2 na koloně s amidovou fází. Analyzováno bylo kravské a kozí mléko, kysané mléčné výrobky, kozí sýry a soubor mléčných bio-výrobků .

  • Czech name

    Stanovení hydrofilních vitaminů v mléce a mléčných výrobcích.

  • Czech description

    V mléce a vybraných mléčných výrobcích byly stanovovány vitaminy B1, B2 a B6 metodou RP HPLC s fluorescenční detekcí. Byl stanoven obsah volných forem i celkový obsah těchto vitaminů po kyselé a enzymatické extrakci. Při stanovení riboflavinu a vitaminuB6 bylo použito kolony s C8 reverzní fází, gradientové eluce a mobilní fáze o pH 3,2 s iontově párovacím činidlem. Thiamin byl alkalickým roztokem ferikyanidu draselného převeden na thiochrom a analyzován v izokratickém modu s mobilní fází o pH 7,2 na koloně s amidovou fází. Analyzováno bylo kravské a kozí mléko, kysané mléčné výrobky, kozí sýry a soubor mléčných bio-výrobků .

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    sborník příspěvků z XXXIX. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Výzkumný ústav potravinářský Praha

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article