Determination of hydrophilic vitamins in milk and dairy products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001751" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001751 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stanovení hydrofilních vitaminů v mléce a mléčných výrobcích.
Original language description
V mléce a vybraných mléčných výrobcích byly stanovovány vitaminy B1, B2 a B6 metodou RP HPLC s fluorescenční detekcí. Byl stanoven obsah volných forem i celkový obsah těchto vitaminů po kyselé a enzymatické extrakci. Při stanovení riboflavinu a vitaminuB6 bylo použito kolony s C8 reverzní fází, gradientové eluce a mobilní fáze o pH 3,2 s iontově párovacím činidlem. Thiamin byl alkalickým roztokem ferikyanidu draselného převeden na thiochrom a analyzován v izokratickém modu s mobilní fází o pH 7,2 na koloně s amidovou fází. Analyzováno bylo kravské a kozí mléko, kysané mléčné výrobky, kozí sýry a soubor mléčných bio-výrobků .
Czech name
Stanovení hydrofilních vitaminů v mléce a mléčných výrobcích.
Czech description
V mléce a vybraných mléčných výrobcích byly stanovovány vitaminy B1, B2 a B6 metodou RP HPLC s fluorescenční detekcí. Byl stanoven obsah volných forem i celkový obsah těchto vitaminů po kyselé a enzymatické extrakci. Při stanovení riboflavinu a vitaminuB6 bylo použito kolony s C8 reverzní fází, gradientové eluce a mobilní fáze o pH 3,2 s iontově párovacím činidlem. Thiamin byl alkalickým roztokem ferikyanidu draselného převeden na thiochrom a analyzován v izokratickém modu s mobilní fází o pH 7,2 na koloně s amidovou fází. Analyzováno bylo kravské a kozí mléko, kysané mléčné výrobky, kozí sýry a soubor mléčných bio-výrobků .
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
sborník příspěvků z XXXIX. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
—
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
—
Publisher name
Výzkumný ústav potravinářský Praha
Place of publication
Praha
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—