Methodology for the isolation of DNA of PCR quality from complex samples using magnetic microparticles
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F15%3A%23NE34" target="_blank" >RIV/26722861:_____/15:#NE34 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.vumlekarensky.cz/upload/soubory/metodidy/metodika_qj1210300_cm2.pdf" target="_blank" >http://www.vumlekarensky.cz/upload/soubory/metodidy/metodika_qj1210300_cm2.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Metodika izolace DNA v kvalitě pro PCR z komplexních vzorků pomocí magnetických mikročástic
Original language description
Cílem metodiky je izolovat DNA v kvalitě vhodné pro PCR z tekutých i tuhých komplexních vzorků, zejména mléčných výrobků a dalších potravin, potravinových doplňků, trusu, výkalů aj. vzorků potenciálně obsahujících směsnou mikroflóru a/nebo inhibitory PCR, pomocí magnetických mikročástic funkcionalizovaných karboxylovými skupinami. Metodika zahrnuje přípravu vzorků pro analýzu, lyzi buněk, přípravu směsi lyzátu a magnetických kuliček, separaci a následnou eluci reversibilně navázané DNA na magnetických kuličkách a ověření amplifikace DNA pomocí PCR.
Czech name
Metodika izolace DNA v kvalitě pro PCR z komplexních vzorků pomocí magnetických mikročástic
Czech description
Cílem metodiky je izolovat DNA v kvalitě vhodné pro PCR z tekutých i tuhých komplexních vzorků, zejména mléčných výrobků a dalších potravin, potravinových doplňků, trusu, výkalů aj. vzorků potenciálně obsahujících směsnou mikroflóru a/nebo inhibitory PCR, pomocí magnetických mikročástic funkcionalizovaných karboxylovými skupinami. Metodika zahrnuje přípravu vzorků pro analýzu, lyzi buněk, přípravu směsi lyzátu a magnetických kuliček, separaci a následnou eluci reversibilně navázané DNA na magnetických kuličkách a ověření amplifikace DNA pomocí PCR.
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1210300" target="_blank" >QJ1210300: Protection systems of quality and safety of dairy products by means of suitable methods applicable in practice</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
QJ1210300 CM2
Regulation ID
SVS/2015/135589-G
Technical parameters
Smlouva o uplatnění certifikované metodiky ze dne 6. 11. 2015. Ústav živočišné fyziologie a genetiky AV ČR, v.v.i., Rumburská 89, Liběchov 27721. Ředitel Ing. Jan Kopečný, DrSc., tel.: 606735714
Economical parameters
Úspora nákladů na materiál a čas pracovníků cca 200,- Kč/vzorek. Při analýze např. 200 vzorků ročně bude za 5 let úspora 200 tis. Kč. Metodika navíc umožňuje rozšíření spektra analýz pomocí PCR i na komplexní vzorky.
Certification body designation
Ústřední veterinární správa Státní veterinární správy, Slezská 100/7, Praha 2, 12000
Date of certification
—
Method of use
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů