All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Methodics for the non-cultivation analysis of cheese, brine and pickle microflora using denaturating gradient gel electrophoresis (DGGE)

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F16%3AN0000014" target="_blank" >RIV/26722861:_____/16:N0000014 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.vumlekarensky.cz/upload/soubory/metodidy/metodika_dgge.pdf" target="_blank" >http://www.vumlekarensky.cz/upload/soubory/metodidy/metodika_dgge.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Metodika nekultivační analýzy mikroflóry sýrů, solných lázní a nálevů s využitím denaturační gradientové gelové elektroforézy (DGGE)

  • Original language description

    Cílem této metodiky je detekovat nežádoucí mikroorganismy (patogenní mikroorganismy, mikroorganismy způsobující kažení) i žádoucí mikroorganismy (např. probiotika) přítomné v sýrech, solných lázních a nálevech, a to zejména v případech, kdy klasické kultivační postupy jsou nedostačující. Jedná se především o detekci mikroorganismů, pro které nejsou k dispozici dostatečně selektivní metody pro izolaci, detekci a následnou identifikaci neznámých původců kažení, detekci patogenních mikroorganismů přítomných v nízkých koncentracích, detekci subletálně poškozených nebo z jiného důvodu nekultivovatelných mikroorganismů, apod. Metodika je založena na využití denaturační gradientové gelové elektroforézy (DGGE) s následnou identifikací pomocí molekulárně biologických metod.

  • Czech name

    Metodika nekultivační analýzy mikroflóry sýrů, solných lázní a nálevů s využitím denaturační gradientové gelové elektroforézy (DGGE)

  • Czech description

    Cílem této metodiky je detekovat nežádoucí mikroorganismy (patogenní mikroorganismy, mikroorganismy způsobující kažení) i žádoucí mikroorganismy (např. probiotika) přítomné v sýrech, solných lázních a nálevech, a to zejména v případech, kdy klasické kultivační postupy jsou nedostačující. Jedná se především o detekci mikroorganismů, pro které nejsou k dispozici dostatečně selektivní metody pro izolaci, detekci a následnou identifikaci neznámých původců kažení, detekci patogenních mikroorganismů přítomných v nízkých koncentracích, detekci subletálně poškozených nebo z jiného důvodu nekultivovatelných mikroorganismů, apod. Metodika je založena na využití denaturační gradientové gelové elektroforézy (DGGE) s následnou identifikací pomocí molekulárně biologických metod.

Classification

  • Type

    N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1210300" target="_blank" >QJ1210300: Protection systems of quality and safety of dairy products by means of suitable methods applicable in practice</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    QJ1210300 CM4

  • Regulation ID

    SVS/2016/148099-G

  • Technical parameters

    Ústav živočišné fyziologie a genetiky AV ČR, v.v.i., IČ 679859041, smlouva ze dne 18. 10. 2016, Rumburská 89, 277 21 Liběchov, ředitel Ing. Jan Kopečný, DrSC., kopecnyj@iapg.cas.cz

  • Economical parameters

    Rozšíření spektra poskytovaných služeb, které přinese průměrné tržby odhadem 50 tis. Kč ročně. Zisk je odhadován na cca 50 tis. Kč za období 5 let.

  • Certification body designation

    Státní veterinární správa České republiky, Slezská 7, Praha 2, 120 56

  • Date of certification

  • Method of use

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů