All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The prediction of the thermostability level of raw cow milk for the selection of raw materials to be processed into condensed milk according to primary production factors

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F16%3AN0000049" target="_blank" >RIV/26722861:_____/16:N0000049 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/62156489:43210/16:43910557

  • Result on the web

    <a href="http://www.vumlekarensky.cz/upload/soubory/metodidy/um_ro1416_cm30.pdf" target="_blank" >http://www.vumlekarensky.cz/upload/soubory/metodidy/um_ro1416_cm30.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Předpověď úrovně termostability syrového kravského mléka pro výběr suroviny ke zpracování na kondenzované mléko podle faktorů prvovýroby

  • Original language description

    Certifikovaná metodika je zaměřena na prakticky efektivní selekci syrového mléka podle předpovědi o jeho termostabilitě. Cílem bylo provést vyhodnocení vztahů složení mléka, prvovýrobních faktorů a termostability mléka (TES) na velkém souboru dat během celé sezóny (n = 2 829). Výsledky ukázaly, že průměrná TES (x±sx) činila 20,71±8,19 minuty (geom. průměr = 19 a medián = 20 min.), od 3 do 57 minut. Variační koeficient činil 39,6 %. Modelem byly hodnoceny vlivy: roku; sezóny; měsíce; nadmořské výšky; úhrnu ročních srážek; počtu dojnic; výše dojivosti; plemene; typu dojení; stlaní stáje; pastvy; farmy. Vysvětlení variability log TES modelem činilo 41,1 %. Významný byl vliv všech faktorů na TES, P<0,001. Výsledky mohou přispět k metodě efektivního výběru suroviny pro mléčné produkty s vyšším tepelným namáháním. Postup podporuje technologickou jistotu zpracovatele mléka.

  • Czech name

    Předpověď úrovně termostability syrového kravského mléka pro výběr suroviny ke zpracování na kondenzované mléko podle faktorů prvovýroby

  • Czech description

    Certifikovaná metodika je zaměřena na prakticky efektivní selekci syrového mléka podle předpovědi o jeho termostabilitě. Cílem bylo provést vyhodnocení vztahů složení mléka, prvovýrobních faktorů a termostability mléka (TES) na velkém souboru dat během celé sezóny (n = 2 829). Výsledky ukázaly, že průměrná TES (x±sx) činila 20,71±8,19 minuty (geom. průměr = 19 a medián = 20 min.), od 3 do 57 minut. Variační koeficient činil 39,6 %. Modelem byly hodnoceny vlivy: roku; sezóny; měsíce; nadmořské výšky; úhrnu ročních srážek; počtu dojnic; výše dojivosti; plemene; typu dojení; stlaní stáje; pastvy; farmy. Vysvětlení variability log TES modelem činilo 41,1 %. Významný byl vliv všech faktorů na TES, P<0,001. Výsledky mohou přispět k metodě efektivního výběru suroviny pro mléčné produkty s vyšším tepelným namáháním. Postup podporuje technologickou jistotu zpracovatele mléka.

Classification

  • Type

    N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510339" target="_blank" >QJ1510339: Complex system for improvement of milk and milk products quality and monitoring of health aimed at increasing of the added value of agricultural production in ČR</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    RO1416 CM 30

  • Regulation ID

    SVS/2016/152031-G

  • Technical parameters

    Pravidelná systematická podpora kvality specificky efektivní selekce suroviny pro výrobu mléčných výrobků s vyšším nárokem na tepelné ošetření a s vyšší přidanou hodnotou a tím podpora technologické jistoty zpracovatele.

  • Economical parameters

    Ekonomický dopad je součástí selekce suroviny podle praktických podmínek pro výrobu tepelně namáhaných mléčných výrobků. Postup podporuje technologickou jistotu zpracovatele mléka. Při roční spotřebě mléka závodem na náročnější tepelné zpracování (18 250 000 l) a při zkvalitnění technologického procesu (snížení příslušných technologických ztrát na 50 % a zvýšení kvality o 5 %) může tvořit podíl do 0,3 % (kvalifikovaným odhadem) na příslušných tržbách.

  • Certification body designation

    Státní veterinární správa České republiky, Slezská 7, Praha 2, 120 56

  • Date of certification

  • Method of use

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů