All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Current factors affecting the quality and safety of cow milk as raw foodstuff material

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F16%3AN0000052" target="_blank" >RIV/26722861:_____/16:N0000052 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Aktuálne faktory ovplyvňujúce kvalitu a bezpečnosť kravského mlieka ako potravinárskej suroviny

  • Original language description

    PP Prezentace a článek ve sborníku: „Kvalita surového mlieka 2016“, 22. 9. 2016, VÚM Žilina, s. 1-14. Práce prezentuje shrnutí vlastních a literárních výsledků ohledně termostability mléka a jeho syřitelnosti s ohledem na riziko proteolýzy a lipolýzy v syrovém kravském mléce, která je vyjádřena obsahem volných mastných kyselin (VMK). Mezi log celkového počtu mikroorganismů a ekvivalentem proteolýzy (EPM) byl korelační koeficient 0,3651 (P<0,01). Mezi log počtu psychrotrofních baktérií a EPM byl 0,4152 (P<0,001). Mastitidní stav (počet somatických buněk) zhoršoval kvalitu mléka nárůstem VMK s korelačním indexem 0,703 (P<0,001) a logicky redukoval laktózu s korelačním koeficientem –0,522 (P<0,001). Poměr tuk/bílkoviny v mléce (T/B) je ukazatelem energetické bilance dojnic. Vysoká hodnota T/B je podezřením na subklinickou ketózu. 39,5 % variability ve VMK je určeno variacemi v T/B. Také poměr tuk/laktóza (T/L) je dobrým ukazatelem energetické bilance krav. 19,6 % variability ve VMK je vysvětlitelných variacemi v T/L.

  • Czech name

    Aktuálne faktory ovplyvňujúce kvalitu a bezpečnosť kravského mlieka ako potravinárskej suroviny

  • Czech description

    PP Prezentace a článek ve sborníku: „Kvalita surového mlieka 2016“, 22. 9. 2016, VÚM Žilina, s. 1-14. Práce prezentuje shrnutí vlastních a literárních výsledků ohledně termostability mléka a jeho syřitelnosti s ohledem na riziko proteolýzy a lipolýzy v syrovém kravském mléce, která je vyjádřena obsahem volných mastných kyselin (VMK). Mezi log celkového počtu mikroorganismů a ekvivalentem proteolýzy (EPM) byl korelační koeficient 0,3651 (P<0,01). Mezi log počtu psychrotrofních baktérií a EPM byl 0,4152 (P<0,001). Mastitidní stav (počet somatických buněk) zhoršoval kvalitu mléka nárůstem VMK s korelačním indexem 0,703 (P<0,001) a logicky redukoval laktózu s korelačním koeficientem –0,522 (P<0,001). Poměr tuk/bílkoviny v mléce (T/B) je ukazatelem energetické bilance dojnic. Vysoká hodnota T/B je podezřením na subklinickou ketózu. 39,5 % variability ve VMK je určeno variacemi v T/B. Také poměr tuk/laktóza (T/L) je dobrým ukazatelem energetické bilance krav. 19,6 % variability ve VMK je vysvětlitelných variacemi v T/L.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů