Workshop of dairy laboratories staff of Czech-Moravian Association of Breeders, a.s., Prague (LRM Brno-Tuřany) on the implementation of selected dairy reference analytical methods, research of technology milk properties and information about dairying in selected countries
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F17%3AN0000018" target="_blank" >RIV/26722861:_____/17:N0000018 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Workshop personálu mléčných laboratoří Českomoravské společnosti chovatelů, a.s., Praha (LRM Brno-Tuřany) o provedení vybraných mlékařských referenčních analytických metod, výzkumu technologických vlastností mléka a postřezích o mlékařství ve vybraných zemích
Original language description
1) Obrazová dokumentace provedení vybraných mlékařských referenčních analytických metod. - Referenční metody stanovení základních složek mléka, tuku a bílkovin: - acidobutyrometrické stanovení tuku podle Gerbera, - extrakčně-gravimetrické stanovení tuku podle Röse-Gottlieba; - destilačně-titrační stanovení celkového dusíku (hrubých bílkovin, varianty čistých bílkovin a kaseinu) podle Kjeldahla; 2) Interpretace výsledků hodnocení technologické kvality mléka - termostabilita – výsledky projektů NAZV KUS. - Vlivy faremních faktorů na termostabilitu mléka pro kvalitu vybraných mléčných výrobků; 3) Postřehy z mlékařství vybraných zemí – současný stav, vývoj a perspektivy – výsledky projektů RAČR. - Tyrolsko, Ukrajina, Moldávie. 1) Obrazová dokumentace provedení vybraných mlékařských referenčních analytických metod. - Referenční metody stanovení základních složek mléka, tuku a bílkovin: - acidobutyrometrické stanovení tuku podle Gerbera, - extrakčně-gravimetrické stanovení tuku podle Röse-Gottlieba; - destilačně-titrační stanovení celkového dusíku (hrubých bílkovin, varianty čistých bílkovin a kaseinu) podle Kjeldahla; 2) Interpretace výsledků hodnocení technologické kvality mléka - termostabilita – výsledky projektů NAZV KUS. - Vlivy faremních faktorů na termostabilitu mléka pro kvalitu vybraných mléčných výrobků; 3) Postřehy z mlékařství vybraných zemí – současný stav, vývoj a perspektivy – výsledky projektů RAČR. - Tyrolsko, Ukrajina, Moldávie.
Czech name
Workshop personálu mléčných laboratoří Českomoravské společnosti chovatelů, a.s., Praha (LRM Brno-Tuřany) o provedení vybraných mlékařských referenčních analytických metod, výzkumu technologických vlastností mléka a postřezích o mlékařství ve vybraných zemích
Czech description
1) Obrazová dokumentace provedení vybraných mlékařských referenčních analytických metod. - Referenční metody stanovení základních složek mléka, tuku a bílkovin: - acidobutyrometrické stanovení tuku podle Gerbera, - extrakčně-gravimetrické stanovení tuku podle Röse-Gottlieba; - destilačně-titrační stanovení celkového dusíku (hrubých bílkovin, varianty čistých bílkovin a kaseinu) podle Kjeldahla; 2) Interpretace výsledků hodnocení technologické kvality mléka - termostabilita – výsledky projektů NAZV KUS. - Vlivy faremních faktorů na termostabilitu mléka pro kvalitu vybraných mléčných výrobků; 3) Postřehy z mlékařství vybraných zemí – současný stav, vývoj a perspektivy – výsledky projektů RAČR. - Tyrolsko, Ukrajina, Moldávie. 1) Obrazová dokumentace provedení vybraných mlékařských referenčních analytických metod. - Referenční metody stanovení základních složek mléka, tuku a bílkovin: - acidobutyrometrické stanovení tuku podle Gerbera, - extrakčně-gravimetrické stanovení tuku podle Röse-Gottlieba; - destilačně-titrační stanovení celkového dusíku (hrubých bílkovin, varianty čistých bílkovin a kaseinu) podle Kjeldahla; 2) Interpretace výsledků hodnocení technologické kvality mléka - termostabilita – výsledky projektů NAZV KUS. - Vlivy faremních faktorů na termostabilitu mléka pro kvalitu vybraných mléčných výrobků; 3) Postřehy z mlékařství vybraných zemí – současný stav, vývoj a perspektivy – výsledky projektů RAČR. - Tyrolsko, Ukrajina, Moldávie.
Classification
Type
W - Workshop organization
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Event location
Brno-Tuřany
Event country
CZ - CZECH REPUBLIC
Event starting date
—
Event ending date
—
Total number of attendees
15
Foreign attendee count
—
Type of event by attendee nationality
CST - Celostátní akce