Workshop of dairy laboratories staff of Czech-Moravian Association of Breeders, a.s., Prague (LRM Buštěhrad) on the implementation of selected dairy reference analytical methods, research of technology milk properties and information about dairying in selected countries
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F17%3AN0000019" target="_blank" >RIV/26722861:_____/17:N0000019 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Workshop personálu mléčných laboratoří Českomoravské společnosti chovatelů, a.s., Praha (LRM Buštěhrad) o provedení vybraných mlékařských referenčních analytických metod, výzkumu technologických vlastností mléka a postřezích o mlékařství ve vybraných zemích
Original language description
1) Obrazová dokumentace provedení vybraných mlékařských referenčních analytických metod. - Referenční metody stanovení základních složek mléka, tuku a bílkovin: - acidobutyrometrické stanovení tuku podle Gerbera, - extrakčně-gravimetrické stanovení tuku podle Röse-Gottlieba; - destilačně-titrační stanovení celkového dusíku (hrubých bílkovin, varianty čistých bílkovin a kaseinu) podle Kjeldahla; 2) Interpretace výsledků hodnocení technologické kvality mléka - termostabilita – výsledky projektů NAZV KUS. - Vlivy faremních faktorů na termostabilitu mléka pro kvalitu vybraných mléčných výrobků; 3) Postřehy z mlékařství vybraných zemí – současný stav, vývoj a perspektivy – výsledky projektů RAČR. - Tyrolsko, Ukrajina, Moldávie.
Czech name
Workshop personálu mléčných laboratoří Českomoravské společnosti chovatelů, a.s., Praha (LRM Buštěhrad) o provedení vybraných mlékařských referenčních analytických metod, výzkumu technologických vlastností mléka a postřezích o mlékařství ve vybraných zemích
Czech description
1) Obrazová dokumentace provedení vybraných mlékařských referenčních analytických metod. - Referenční metody stanovení základních složek mléka, tuku a bílkovin: - acidobutyrometrické stanovení tuku podle Gerbera, - extrakčně-gravimetrické stanovení tuku podle Röse-Gottlieba; - destilačně-titrační stanovení celkového dusíku (hrubých bílkovin, varianty čistých bílkovin a kaseinu) podle Kjeldahla; 2) Interpretace výsledků hodnocení technologické kvality mléka - termostabilita – výsledky projektů NAZV KUS. - Vlivy faremních faktorů na termostabilitu mléka pro kvalitu vybraných mléčných výrobků; 3) Postřehy z mlékařství vybraných zemí – současný stav, vývoj a perspektivy – výsledky projektů RAČR. - Tyrolsko, Ukrajina, Moldávie.
Classification
Type
W - Workshop organization
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Event location
Buštěhrad
Event country
CZ - CZECH REPUBLIC
Event starting date
—
Event ending date
—
Total number of attendees
23
Foreign attendee count
—
Type of event by attendee nationality
CST - Celostátní akce