All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The technological process of production of yoghurt from milk with the addition of 10 % retentate from UF whey or retentate from UF skim milk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F17%3AN0000051" target="_blank" >RIV/26722861:_____/17:N0000051 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Technologický postup výroby jogurtu z mléka s přídavkem 10 % retentátu z UF syrovátky, nebo retentátu z UF odstředěného mléka

  • Original language description

    Technologie výroby jogurtu řeckého typu z mléka s přídavkem 10 % retentátu získaného ultrafiltrací (UF) odpadní kyselé syrovátky z výroby termotvarohu nebo z odstředěného mléka. Byl navržen vhodný postup UF a optimální poměr mléka a retentátu 9:1.

  • Czech name

    Technologický postup výroby jogurtu z mléka s přídavkem 10 % retentátu z UF syrovátky, nebo retentátu z UF odstředěného mléka

  • Czech description

    Technologie výroby jogurtu řeckého typu z mléka s přídavkem 10 % retentátu získaného ultrafiltrací (UF) odpadní kyselé syrovátky z výroby termotvarohu nebo z odstředěného mléka. Byl navržen vhodný postup UF a optimální poměr mléka a retentátu 9:1.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510341" target="_blank" >QJ1510341: New technologies and new food products with membrane processes</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Data specific for result type

  • Internal product ID

    TP Jogurt KUSmem

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    Technologie vypracovaná pro výrobek podle užitného vzoru 29 008, přihláška PUV 2017-33601, datum zápisu 21. 12. 2015

  • Economical parameters

    Práva k výrobě má nabyvatel Bohušovická mlékárna a.s. na základě licenční smlouvy z 24. 5. 2017. Výroba bude zahájena postupně v r. 2017 a 2018. Odhad výroby - do 1000 t/rok.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    26722861

  • Owner name

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Web page