The technological process of production of yoghurt from milk with the addition of 10 % retentate from UF whey or retentate from UF skim milk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F17%3AN0000051" target="_blank" >RIV/26722861:_____/17:N0000051 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologický postup výroby jogurtu z mléka s přídavkem 10 % retentátu z UF syrovátky, nebo retentátu z UF odstředěného mléka
Original language description
Technologie výroby jogurtu řeckého typu z mléka s přídavkem 10 % retentátu získaného ultrafiltrací (UF) odpadní kyselé syrovátky z výroby termotvarohu nebo z odstředěného mléka. Byl navržen vhodný postup UF a optimální poměr mléka a retentátu 9:1.
Czech name
Technologický postup výroby jogurtu z mléka s přídavkem 10 % retentátu z UF syrovátky, nebo retentátu z UF odstředěného mléka
Czech description
Technologie výroby jogurtu řeckého typu z mléka s přídavkem 10 % retentátu získaného ultrafiltrací (UF) odpadní kyselé syrovátky z výroby termotvarohu nebo z odstředěného mléka. Byl navržen vhodný postup UF a optimální poměr mléka a retentátu 9:1.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1510341" target="_blank" >QJ1510341: New technologies and new food products with membrane processes</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2017
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Internal product ID
TP Jogurt KUSmem
Numerical identification
—
Technical parameters
Technologie vypracovaná pro výrobek podle užitného vzoru 29 008, přihláška PUV 2017-33601, datum zápisu 21. 12. 2015
Economical parameters
Práva k výrobě má nabyvatel Bohušovická mlékárna a.s. na základě licenční smlouvy z 24. 5. 2017. Výroba bude zahájena postupně v r. 2017 a 2018. Odhad výroby - do 1000 t/rok.
Application category by cost
—
Owner IČO
26722861
Owner name
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—