All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The influence of mammary gland hygiene on the quality of raw goat' s milk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F20%3AN0000021" target="_blank" >RIV/26722861:_____/20:N0000021 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv hygieny mléčné žlázy na kvalitu syrového kozího mléka a kvalitu syrového kozího mléka

  • Original language description

    Cílem této práce bylo sledovat vliv hygieny mléčné žlázy na kvalitu syrového kozího mléka. K tomuto účelu byly vybrány tři konvenční farmy zaměřené na chov plemene koz anglonubijských. Experiment se na všech farmách realizoval v červenci v roce 2019. Analyzováno bylo 79 vzorků individuálního kozího mléka. Pozornost byla věnována stanovení celkových počtů mikroorganismů, počtu somatických buněk a detekci mastitidních bakterií. Ze základních složek mléka byl stanoven obsah tuku, bílkovin, laktózy a celkové sušiny. Rozdílná hygiena mléčné žlázy měla značný vliv na počty somatických buněk, celkové počty mikroorganismů a výskyt mastitidních bakterií v syrovém kozím mléce. Zjištěn byl významný výskyt koaguláza negativních stafylokoků na všech farmách.

  • Czech name

    Vliv hygieny mléčné žlázy na kvalitu syrového kozího mléka a kvalitu syrového kozího mléka

  • Czech description

    Cílem této práce bylo sledovat vliv hygieny mléčné žlázy na kvalitu syrového kozího mléka. K tomuto účelu byly vybrány tři konvenční farmy zaměřené na chov plemene koz anglonubijských. Experiment se na všech farmách realizoval v červenci v roce 2019. Analyzováno bylo 79 vzorků individuálního kozího mléka. Pozornost byla věnována stanovení celkových počtů mikroorganismů, počtu somatických buněk a detekci mastitidních bakterií. Ze základních složek mléka byl stanoven obsah tuku, bílkovin, laktózy a celkové sušiny. Rozdílná hygiena mléčné žlázy měla značný vliv na počty somatických buněk, celkové počty mikroorganismů a výskyt mastitidních bakterií v syrovém kozím mléce. Zjištěn byl významný výskyt koaguláza negativních stafylokoků na všech farmách.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Náš chov

  • ISSN

    0027-8068

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    neuveden

  • Issue of the periodical within the volume

    9

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    73–76

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database