All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The influence of rearing environment on the quality of goat mtlk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F15%3A%230002379" target="_blank" >RIV/00027014:_____/15:#0002379 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/15216.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/15216.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv chovného prostředí na kvalitu kozího mléka

  • Original language description

    Studie je zaměřena na analýzu vztahu mezi úrovni hygieny chovného prostředí, čistotou povrchu těla a kvalitou kozího mléka. Sledováni se uskutečnilo v průběhu jedné laktace v chovu 450 koz. Čistota povrchu těla koz (okolí kořene ocasu, horní části stehen, břicha, vemene a distální částí pánevních končetin) byla hodnocena před dojením podle modifikované stupnice podle Reneaua et al. V Individuálních vzorcích mléka byly sledovány vybrané mikrobiologické ukazatele kvality mléka (celkový počet mikroorganismů - CPM, počet konformních bakterií - CB, počet somatických buněk - PSB). Experimentální data byla analyzována v programu Statistica [StatSoft). Na základě získaných hodnot je možné konstatovat, že úroveň hygieny chovného prostředí přímo ovlivňuje hygienické skóre čistoty povrchu těla koz, respektive jejich mléčné žlázy a následně i počet koliformních bakterií v mléce

  • Czech name

    Vliv chovného prostředí na kvalitu kozího mléka

  • Czech description

    Studie je zaměřena na analýzu vztahu mezi úrovni hygieny chovného prostředí, čistotou povrchu těla a kvalitou kozího mléka. Sledováni se uskutečnilo v průběhu jedné laktace v chovu 450 koz. Čistota povrchu těla koz (okolí kořene ocasu, horní části stehen, břicha, vemene a distální částí pánevních končetin) byla hodnocena před dojením podle modifikované stupnice podle Reneaua et al. V Individuálních vzorcích mléka byly sledovány vybrané mikrobiologické ukazatele kvality mléka (celkový počet mikroorganismů - CPM, počet konformních bakterií - CB, počet somatických buněk - PSB). Experimentální data byla analyzována v programu Statistica [StatSoft). Na základě získaných hodnot je možné konstatovat, že úroveň hygieny chovného prostředí přímo ovlivňuje hygienické skóre čistoty povrchu těla koz, respektive jejich mléčné žlázy a následně i počet koliformních bakterií v mléce

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1310107" target="_blank" >QJ1310107: Effect genetic polymorphism lipogenic enzymes on the milk fat,composition of the fatty acids in milk in small rumimants (goat, sheep).</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Veterinářství

  • ISSN

    0506-8231

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    65

  • Issue of the periodical within the volume

    11

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    848-853

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database