All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The influence of breeding technology on the quality of goat milk.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F16%3AN0000148" target="_blank" >RIV/00027014:_____/16:N0000148 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/16149.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/16149.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv technologie chovu na kvalitu kozího mléka

  • Original language description

    Cílem práce bylo stanovit vliv úrovně hygieny chovného prostředí na čistotu povrchu těla koz a kvalitu jejich mléka u dvou různých technologických systémů chovu v průběhu jedné laktace. První farma chová celoročně ve stáji 600 koz, které mají volný přístup do výběhů navazujících na stáj. Na druhé farmě je chováno 140 koz, které jsou v průběhu dne na pastvinách a v noci ve stáji. V průběhu experimentu byla hodnocena čistota povrchu těla koz (okolí kořene ocasu, horní části stehen, břicha, vemene a distální části pánevních končetin) před dojením podle modifikované stup­nice podle Reneaua et al. V individuálních vzorcích mléka byly sledovány vybrané mikrobiologické ukazatele kvality mléka (celkový počet mikroorganismů, počet koliformních bakterií, počet soma­tických buněk). Experimentální data byla analyzována v programu Statistica (StatSoft). Na základě získaných hodnot je možné konstatovat, že technologie chovu ovlivňuje hygienické skóre čistoty povrchu těla koz a kvalitu mléka.

  • Czech name

    Vliv technologie chovu na kvalitu kozího mléka

  • Czech description

    Cílem práce bylo stanovit vliv úrovně hygieny chovného prostředí na čistotu povrchu těla koz a kvalitu jejich mléka u dvou různých technologických systémů chovu v průběhu jedné laktace. První farma chová celoročně ve stáji 600 koz, které mají volný přístup do výběhů navazujících na stáj. Na druhé farmě je chováno 140 koz, které jsou v průběhu dne na pastvinách a v noci ve stáji. V průběhu experimentu byla hodnocena čistota povrchu těla koz (okolí kořene ocasu, horní části stehen, břicha, vemene a distální části pánevních končetin) před dojením podle modifikované stup­nice podle Reneaua et al. V individuálních vzorcích mléka byly sledovány vybrané mikrobiologické ukazatele kvality mléka (celkový počet mikroorganismů, počet koliformních bakterií, počet soma­tických buněk). Experimentální data byla analyzována v programu Statistica (StatSoft). Na základě získaných hodnot je možné konstatovat, že technologie chovu ovlivňuje hygienické skóre čistoty povrchu těla koz a kvalitu mléka.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1310107" target="_blank" >QJ1310107: Effect genetic polymorphism lipogenic enzymes on the milk fat,composition of the fatty acids in milk in small rumimants (goat, sheep).</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Veterinářství

  • ISSN

    0506-8231

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    66

  • Issue of the periodical within the volume

    11

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    832-838

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database