All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Can goat farming technology affect milk quality?

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F17%3AN0000113" target="_blank" >RIV/00027014:_____/17:N0000113 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/17109.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/17109.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Může technologie chovu koz ovlivnit kvalitu mléka?

  • Original language description

    Cílem práce bylo zjistit vliv dvou různých technologických systémů chovu koz na kvalitu jejich mléka v průběhu jedné laktace. První farma chová celoročně ve stáji 600 koz, které mají volný přístup do výběhů navazujících na stáj. Na druhé farmě je chováno 140 koz, které jsou v průběhu dne na pastvinách a v noci ve stáji. V individuálních vzorcích mléka byly sledovány vybrané mikrobiologické ukazatele kvality mléka (celkový počet mikroorganismů, počet koliformních bakterií). Experimentální data byla analyzována v programu Statistica (StatSoft). Na základě získaných hodnot je možné konstatovat, že technologie chovu ovlivňuje kvalitu mléka. U stájového chovu koz je znečištěná podestýlka zdrojem silného znečištění povrchu těla koz a následně i zhoršení mikrobiální kvality syrového mléka. U pastevního systému chovu koz k tomu dochází v důsledku nepříznivého počasí nebo při nevhodné péče o pastevní areály.

  • Czech name

    Může technologie chovu koz ovlivnit kvalitu mléka?

  • Czech description

    Cílem práce bylo zjistit vliv dvou různých technologických systémů chovu koz na kvalitu jejich mléka v průběhu jedné laktace. První farma chová celoročně ve stáji 600 koz, které mají volný přístup do výběhů navazujících na stáj. Na druhé farmě je chováno 140 koz, které jsou v průběhu dne na pastvinách a v noci ve stáji. V individuálních vzorcích mléka byly sledovány vybrané mikrobiologické ukazatele kvality mléka (celkový počet mikroorganismů, počet koliformních bakterií). Experimentální data byla analyzována v programu Statistica (StatSoft). Na základě získaných hodnot je možné konstatovat, že technologie chovu ovlivňuje kvalitu mléka. U stájového chovu koz je znečištěná podestýlka zdrojem silného znečištění povrchu těla koz a následně i zhoršení mikrobiální kvality syrového mléka. U pastevního systému chovu koz k tomu dochází v důsledku nepříznivého počasí nebo při nevhodné péče o pastevní areály.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1310107" target="_blank" >QJ1310107: Effect genetic polymorphism lipogenic enzymes on the milk fat,composition of the fatty acids in milk in small rumimants (goat, sheep).</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů