All
All

What are you looking for?

All
Projects
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Hypoallergenic vegan medium for the cultivation of lactic acid bacteria

Result description

This invention is focused on a medium for the cultivation of lactic acid bacteria of species Lactococcus, Leuconostoc, Enterococcus, Streptococcus and Lactobacillus that has hypoallergenic vegan composition. The medium is suitable for the production of starter cultures of lactic acid bacteria for the production of vegan hypoallergenic fermented foods and beverages.

Keywords

synthetic cultivation mediumsources of fermentable saccharidesstarter cultureshypoallergenic sources of nitrogenous substancesgrowth factors

The result's identifiers

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hypoalergenní veganské médium pro kultivaci bakterií mléčného kvašení

  • Original language description

    Vynález se týká média pro kultivaci bakterií mléčného kvašení rodů Lactococcus, Leuconostoc, Enterococcus, Streptococcus a Lactobacillus, které má hypoalergenní veganské složení. Toto médium je vhodné pro výrobu zákysových kultur bakterií mléčného kvašení, které jsou určeny pro výrobu veganských hypoalergenních fermentovaných potravin a nápojů.

  • Czech name

    Hypoalergenní veganské médium pro kultivaci bakterií mléčného kvašení

  • Czech description

    Vynález se týká média pro kultivaci bakterií mléčného kvašení rodů Lactococcus, Leuconostoc, Enterococcus, Streptococcus a Lactobacillus, které má hypoalergenní veganské složení. Toto médium je vhodné pro výrobu zákysových kultur bakterií mléčného kvašení, které jsou určeny pro výrobu veganských hypoalergenních fermentovaných potravin a nápojů.

Classification

  • Type

    P - Patent

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    308590

  • Publisher

    CZ001 -

  • Publisher name

    Industrial Property Office

  • Place of publication

    Prague

  • Publication country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Date of acceptance

    Nov 5, 2020

  • Owner name

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Method of use

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence