Hypoallergenic vegan medium for the cultivation of lactic acid bacteria
Result description
This invention is focused on a medium for the cultivation of lactic acid bacteria of species Lactococcus, Leuconostoc, Enterococcus, Streptococcus and Lactobacillus that has hypoallergenic vegan composition. The medium is suitable for the production of starter cultures of lactic acid bacteria for the production of vegan hypoallergenic fermented foods and beverages.
Keywords
synthetic cultivation mediumsources of fermentable saccharidesstarter cultureshypoallergenic sources of nitrogenous substancesgrowth factors
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
Result on the web
https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/308/308590.pdf
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Hypoalergenní veganské médium pro kultivaci bakterií mléčného kvašení
Original language description
Vynález se týká média pro kultivaci bakterií mléčného kvašení rodů Lactococcus, Leuconostoc, Enterococcus, Streptococcus a Lactobacillus, které má hypoalergenní veganské složení. Toto médium je vhodné pro výrobu zákysových kultur bakterií mléčného kvašení, které jsou určeny pro výrobu veganských hypoalergenních fermentovaných potravin a nápojů.
Czech name
Hypoalergenní veganské médium pro kultivaci bakterií mléčného kvašení
Czech description
Vynález se týká média pro kultivaci bakterií mléčného kvašení rodů Lactococcus, Leuconostoc, Enterococcus, Streptococcus a Lactobacillus, které má hypoalergenní veganské složení. Toto médium je vhodné pro výrobu zákysových kultur bakterií mléčného kvašení, které jsou určeny pro výrobu veganských hypoalergenních fermentovaných potravin a nápojů.
Classification
Type
P - Patent
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
308590
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
Nov 5, 2020
Owner name
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Method of use
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Basic information
Result type
P - Patent
OECD FORD
Agricultural biotechnology and food biotechnology
Year of implementation
2020