Non-dairy fermented product with the addition of selenized cultures and/or probiotic bacteria
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F22%3A43925730" target="_blank" >RIV/60461373:22340/22:43925730 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0036/uv036420.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0036/uv036420.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nemléčný fermentovaný výrobek s přídavkem selenizovaných kultur a/nebo probiotických bakterií
Original language description
Technické řešení se týká nemléčného fermentovaného výrobku s přídavkem selenem-obohacených kultur bakterií mléčného kvašení (BMK) a/nebo probiotických bakterií. Tento výrobek neobsahuje mléko, a je tedy vhodný pro pacienty s laktosovou intolerancí, s alergií na mléčné bílkoviny a pro vegetariány a vegany.
Czech name
Nemléčný fermentovaný výrobek s přídavkem selenizovaných kultur a/nebo probiotických bakterií
Czech description
Technické řešení se týká nemléčného fermentovaného výrobku s přídavkem selenem-obohacených kultur bakterií mléčného kvašení (BMK) a/nebo probiotických bakterií. Tento výrobek neobsahuje mléko, a je tedy vhodný pro pacienty s laktosovou intolerancí, s alergií na mléčné bílkoviny a pro vegetariány a vegany.
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
<a href="/en/project/LTC20014" target="_blank" >LTC20014: Research of selenium-enriched lactic acid bacteria, bifidobacteria and yeasts and influence of low-pH stress exposure on their selenium biotransformation efficiency.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
PUV2022-40036
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
—
Owner name
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.; Vysoká škola chemicko-technologická v Praze; Česká zemědělská univerzita v Praze,
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence