Possible effect of subclinical mastitis caused by Prototheca on milk composition and quality
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F20%3AN0000046" target="_blank" >RIV/26722861:_____/20:N0000046 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Možný vliv subklinických mastitid zapříčiněných řasou Prototheca na složení a kvalitu mléka
Original language description
Hanuš O., Seydlová R., Kopecký J., Roubal P., Jedelská R., Nejeschlebová L., Klimešová M.: Možný vliv subklinických mastitid zapříčiněných řasou Prototheca na složení a kvalitu mléka. PP prezentace. Workshop k výsledkům projektu QK1910092: Česká Rybná, 21.10.2020 V prezentaci byly shrnuty výsledky terénního pokusu. Dojnice v monitorovaném stádě byly rozděleny na skupiny bez infekce Prototheca a s infekcí. Krávy byly dojeny odděleně a byly odebrány bazénové vzorky mléka v obou skupinách. V datech byly statisticky porovnány složky a vlastnosti mléka s akcentem na technologické vlastnosti. Z technologických vlastností je u Prototheca zhoršena alkoholová stabilita a je také alkalizováno mléko (nižší titrační kyselost). Mírné zhoršení prostřednictvím Prototheca lze zachytit pro kysací schopnost mléka.
Czech name
Možný vliv subklinických mastitid zapříčiněných řasou Prototheca na složení a kvalitu mléka
Czech description
Hanuš O., Seydlová R., Kopecký J., Roubal P., Jedelská R., Nejeschlebová L., Klimešová M.: Možný vliv subklinických mastitid zapříčiněných řasou Prototheca na složení a kvalitu mléka. PP prezentace. Workshop k výsledkům projektu QK1910092: Česká Rybná, 21.10.2020 V prezentaci byly shrnuty výsledky terénního pokusu. Dojnice v monitorovaném stádě byly rozděleny na skupiny bez infekce Prototheca a s infekcí. Krávy byly dojeny odděleně a byly odebrány bazénové vzorky mléka v obou skupinách. V datech byly statisticky porovnány složky a vlastnosti mléka s akcentem na technologické vlastnosti. Z technologických vlastností je u Prototheca zhoršena alkoholová stabilita a je také alkalizováno mléko (nižší titrační kyselost). Mírné zhoršení prostřednictvím Prototheca lze zachytit pro kysací schopnost mléka.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40301 - Veterinary science
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1910092" target="_blank" >QK1910092: Non-bacterial agents of mastitis and their influence on the quality and technological properties of milk</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů