All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Method for the assessment of resistance of bacteria against heating to (sub)pasteurization temperatures

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F21%3AN0000034" target="_blank" >RIV/26722861:_____/21:N0000034 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.vumlekarensky.cz/upload/soubory/metodiky/QK1910121-CM1.pdf" target="_blank" >https://www.vumlekarensky.cz/upload/soubory/metodiky/QK1910121-CM1.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Metodika posuzování rezistence bakterií vůči záhřevům na (sub)pasterační teploty

  • Original language description

    Cílem metodiky je posoudit vliv záhřevu na subpasterační a pasterační teploty na inaktivaci nebo naopak přežívání bakterií, a získané výsledky interpretovat způsobem využitelným v praxi. Testovány mohou být technologicky žádoucí (zákysové i nezákysové), technologicky nežádoucí i patogenní bakterie, a to s výjimkou sporotvorných bakterií. Posuzován může být vliv záhřevu na bakterie nejen při pasteračním nebo termizačním ošetření, ale také při dalších úkonech za zvýšené teploty, jako jsou např. odstřeďování mléka, dohřívání sýřeniny, paření sýrů, sanitace technologických zařízení, praní sýrařských plachetek, a další.

  • Czech name

    Metodika posuzování rezistence bakterií vůči záhřevům na (sub)pasterační teploty

  • Czech description

Classification

  • Type

    N<sub>metS</sub> - Methodology approved by the given body of the state whose it is competency

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40500 - Other agricultural sciences

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1910121" target="_blank" >QK1910121: Persistence of selected foodborne-diseases agents, hygienic indicators and the possibilities of their elimination from the environment of food processing plants</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    QK1910121-CM1

  • Regulation ID

    SVS/2021/115238-G

  • Technical parameters

    Případně doplnit Pro Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o. vydal MILCOM a.s., Ke Dvoru 12a, Praha 6, 2021. ISBN 978-80-88390-02-2. Metodika má 19 stran. Uzavřena byla smlouva o uplatnění metodiky mezi Výzkumným ústavem mlékárenským s.r.o. (IČO: 26722861) a Českomoravským svazem mlékárenským z.s. (IČO: 15886026) ze dne 01. 07. 2021. Metodika je volně dostupná na odkazech https://www.vumlekarensky.cz/upload/soubory/metodiky/QK1910121-CM1.pdf a https://agronavigator.cz/sites/default/files/users/user291/Metodiky/Potravin%C3%A1%C5%99stv%C3%AD/QK1910121-CM1.pdf.

  • Economical parameters

    Cena za proměření jednoho kmene v externí laboratoři bude odhadem okolo 15 tis. Kč a zisk se bude pohybovat okolo 3 tis. Kč. Pro konečného uživatele, tedy výrobce mlékárenských aj. potravinářských výrobků, dojde k zamezení ztrát v důsledku výroby neshodných výrobků ve výši řádově stovek tisíc až milionu korun pro každý vyřešený problém.

  • Certification body designation

    Státní veterinární správa

  • Date of certification

  • Method of use

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů