All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of non-bacteral mastitis pathogenes on technological properties of milk – production of lytic enzymes

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F21%3AN0000054" target="_blank" >RIV/26722861:_____/21:N0000054 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/00027162:_____/21:N0000275

  • Result on the web

    <a href="http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2021/veda_189_2.pdf" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2021/veda_189_2.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv nebakteriálních původců mastitid na technologické vlastnosti mléka – produkce lytických enzymů

  • Original language description

    Byla sledována tvorba lytických enzymů u nebakteriálních mikroorganismů Candida spp., Pichia spp., Kluveromyces marxianus, Yarrowia lipolytica a Prototheca spp. Testované kmeny byly očkovány na povrch Tributyrin Agaru a GTK agaru s přídavkem sušeného mléka a kultivovány při 25 °C po dobu 1 až 5 dnů. Intenzita lytické zóny byla hodnocena pomocí stupňové škály. Všechny testované kmeny vykazovaly tvorbu lipolytických enzymů, vyjma C. famata a 50 % kmenů P. kudriavzevii. Produkce proteolytických enzymů byla detekována jen u kmenů Y. lipolytica, C. famata, C. albicans a K. marxianus.

  • Czech name

    Vliv nebakteriálních původců mastitid na technologické vlastnosti mléka – produkce lytických enzymů

  • Czech description

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1910092" target="_blank" >QK1910092: Non-bacterial agents of mastitis and their influence on the quality and technological properties of milk</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mlékařské listy – zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    32

  • Issue of the periodical within the volume

    6

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    7–10

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database