Current possibilities of verifying the quality of probiotic food supplements
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F22%3AN0000011" target="_blank" >RIV/26722861:_____/22:N0000011 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60461373:22330/22:43924345 RIV/60460709:41210/22:91103
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Současné možnosti ověřování kvality probiotických doplňků stravy
Original language description
V současné době jsou metody kontroly mikrobiologické kvality potravin, včetně doplňků stravy, prováděny téměř výhradně kultivačními postupy. Legislativní předpisy a metodiky jsou vcelku vyhovující pro stanovení probiotických mikroorganismů v kysaných mléčných výrobcích. Avšak legislativní rámec a dosud zavedené metodické postupy neumožňují účinnou kontrolu složení probiotických doplňků stravy. Může docházet ke klamání spotřebitelů a dozorové orgány nemají nástroje k účinným opatřením, která by tomu zamezila. Je tedy nezbytné hledat efektivní postupy použitelné pro spolehlivou detekci a kvantifikaci jednotlivých probiotických druhů mikroorganismů v doplňcích stravy.
Czech name
Současné možnosti ověřování kvality probiotických doplňků stravy
Czech description
—
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40500 - Other agricultural sciences
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
neuveden
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
20–23
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—