All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of different feeding conditions and aging on meat tenderness in bulls.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F08%3A%230000110" target="_blank" >RIV/26788462:_____/08:#0000110 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/49608851:_____/08:#0000152

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Effect of different feeding conditions and aging on meat tenderness in bulls.

  • Original language description

    18 crossbreed bulls progenies of Charolais or the three-breed (50% Charolais, 25 % Aberdeen Angus, 25 % Czech Fleckvieh) crossbred bull at the parental and Czech Fleckvieh at the maternal position were allocated at weaning to three groups to test the effect of extensive and intensive feeding conditions on tenderness of beef during aging period 2,16,30 and 44 d post-mortem. The highest Warner-Bratzler shear force was measured in the extensive group (3) WBSF=139 N on 2nd day post-mortem. The lowest valuewas for the intensive feeding group (1) on 44th day post-mortem WBSF=42 N. There was the significant difference in the factors interaction (feeding condition and aging). The slopes of the linear functions (WBSF~log aging time*diet) were -57, -60.8 and -24 for the 1st, 2nd and 3rd group, respectively.

  • Czech name

    Vliv různého způsobu výkrmu a zrání na křehkost masa býků.

  • Czech description

    18 kříženců - býků potomstva po otcích Charolais a hybridního otce (50 % charolais, 25 % aberdeen angus, 25 % český strakatý skot) a matkách českého strakatého plemene bylo po odstavu rozděleno do třech pokusných skupin pro testování efektu extenzivnícha intenzivních výkrmových systémů na křehkost masa v průběhu zrání 2,16,30 a 44 dní po porážce. Nejvyšší střižná síla (Warner-Bratzler) byla zjištěna v extenzivní výkrmové skupině (3) WBSF=139 N 2. den po porážce. Nejnižší hodnota byla v intenzivní výkrmové skupině (1) 44 dní po porážce WBSF= 42 N. Byl zjištěn významný efekt interakce mezi faktory způsob výkrmu a zrání). Sklon přímky lineárního popisu poklesu střižné síly (WBSF~log času*výkrm) byl - 57.0; - 60.8 a - 24.0 pro první, 2. a 3. skupinu.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF3020" target="_blank" >QF3020: Utilisation of biodiversity between breeds of dairy and beef cattle and assignation effects of hybridisation for increasing of performance of their crossbreds.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Archiva zootechnica

  • ISSN

    1016-4855

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    11

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    RO - ROMANIA

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database