All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Selected parameters of MIR-FT method validation to measurement of free fatty acids in milk fat for milk quality laboratories

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F09%3A%230000292" target="_blank" >RIV/26788462:_____/09:#0000292 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vybrané parametry validace metody MIR-FT k měření volných mastných kyselin v mléčném tuku pro laboratoře kvality mléka.

  • Original language description

    Obsah volných mastných kyselin (VMK) mléčného tuku je ukazatelem kvality syrového mléka ve smyslu jeho výroby i zpracování. Jsou testovány různé nepřímé metody infraanalýzy (MIR-FT) pro screening obsahu VMK. Byly stanoveny hodnoty některých charakteristik validace metody MIR-FT pro určení VMK v akreditovaných laboratořích kvality mléka. Vliv konzervace vzorků mléka na stanovení VMK byl kvantifikován na 0,1869 mmol.100g-1 tuku pro K2Cr2O7 a na 0,1813 mmol.100g-1 tuku pro bronopol. Obě hodnoty byly významné (P < 0,01 a P < 0,001). Korelace mezi nekonzervovanými a konzervovanými vzorky činily 0,979 a 0,997 (P < 0,001). Vliv byl (13,2 a 12,8 %) prakticky nezanedbatelný. Je významné kompenzovat tento konzervační efekt relevantní kalibrací. Vliv dvojnásobného transportu referenčních vzorků činil u VMK -0,147 + 0,164 mmol.100g-1 tuku (P < 0,05). Korelace byla 0,991 (P < 0,001). Ačkoliv byl obsah VMK transportem mírně zvýšený, je vliv také prakticky zanedbatelný. Výsledky umožňují systém centr

  • Czech name

    Vybrané parametry validace metody MIR-FT k měření volných mastných kyselin v mléčném tuku pro laboratoře kvality mléka.

  • Czech description

    Obsah volných mastných kyselin (VMK) mléčného tuku je ukazatelem kvality syrového mléka ve smyslu jeho výroby i zpracování. Jsou testovány různé nepřímé metody infraanalýzy (MIR-FT) pro screening obsahu VMK. Byly stanoveny hodnoty některých charakteristik validace metody MIR-FT pro určení VMK v akreditovaných laboratořích kvality mléka. Vliv konzervace vzorků mléka na stanovení VMK byl kvantifikován na 0,1869 mmol.100g-1 tuku pro K2Cr2O7 a na 0,1813 mmol.100g-1 tuku pro bronopol. Obě hodnoty byly významné (P < 0,01 a P < 0,001). Korelace mezi nekonzervovanými a konzervovanými vzorky činily 0,979 a 0,997 (P < 0,001). Vliv byl (13,2 a 12,8 %) prakticky nezanedbatelný. Je významné kompenzovat tento konzervační efekt relevantní kalibrací. Vliv dvojnásobného transportu referenčních vzorků činil u VMK -0,147 + 0,164 mmol.100g-1 tuku (P < 0,05). Korelace byla 0,991 (P < 0,001). Ačkoliv byl obsah VMK transportem mírně zvýšený, je vliv také prakticky zanedbatelný. Výsledky umožňují systém centr

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výzkum v chovu skotu

  • ISSN

    0139-7265

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    51

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database