All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The interpretation of experimental calibration results of routine IR instruments for determination of free fatty acid contents of milk fat

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F08%3A%230000133" target="_blank" >RIV/26788462:_____/08:#0000133 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/49608851:_____/08:#0000180

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Interpretace výsledků experimentální kalibrace rutinních IR přístrojů pro měření látkového obsahu volných mastných kyselin (VMK) mléčného tuku

  • Original language description

    Obsah volných mastných kyselin (VMK) mléčného tuku je ukazatelem kvality syrového mléka ve smyslu jeho výroby i zpracování. Jsou testovány různé nepřímé metody infraanalýzy (IR) pro screening obsahu VMK. Byla provedena kalibrace se specificky upravenou sadou referenčních vzorků mléka. Korelační koeficienty mezi metodou referenční a instrumentální činily od 0,67 do 0,90 a byly relativně výhodné. Mezi IR přístroji po kalibraci kolísaly od 0,81 do 0,99 a byly tedy relativně velmi dobré. Hodnoty směrodatných odchylek diferencí mezi metodou referenční a IR metodami byly od 0,798 do 1,282 mmol/100g tuku a byly tak relativně vysoké vzhledem k průměru sady kalibračních vzorků 2,48 mmol/100g tuku. Relativně to bylo od 32,2 do 51,7 %. Instrumentální IR metody sejeví jako dobré screeningové metody pro určení VMK.

  • Czech name

    Interpretace výsledků experimentální kalibrace rutinních IR přístrojů pro měření látkového obsahu volných mastných kyselin (VMK) mléčného tuku

  • Czech description

    Obsah volných mastných kyselin (VMK) mléčného tuku je ukazatelem kvality syrového mléka ve smyslu jeho výroby i zpracování. Jsou testovány různé nepřímé metody infraanalýzy (IR) pro screening obsahu VMK. Byla provedena kalibrace se specificky upravenou sadou referenčních vzorků mléka. Korelační koeficienty mezi metodou referenční a instrumentální činily od 0,67 do 0,90 a byly relativně výhodné. Mezi IR přístroji po kalibraci kolísaly od 0,81 do 0,99 a byly tedy relativně velmi dobré. Hodnoty směrodatných odchylek diferencí mezi metodou referenční a IR metodami byly od 0,798 do 1,282 mmol/100g tuku a byly tak relativně vysoké vzhledem k průměru sady kalibračních vzorků 2,48 mmol/100g tuku. Relativně to bylo od 32,2 do 51,7 %. Instrumentální IR metody sejeví jako dobré screeningové metody pro určení VMK.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1P05LA244" target="_blank" >1P05LA244: The co-operation in the framework of international professional organisations ICAR and AFEMA</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výzkum v chovu skotu

  • ISSN

    0139-7265

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    50

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database