All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Method of validation and measurement result uncertainty estimation for indirect MIR and MIR-FT methods at milk minority components and properties in milk recording and milk quality control laboratories.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F09%3A%230000299" target="_blank" >RIV/26788462:_____/09:#0000299 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Metodika validace a odhadu nejistoty výsledků měření u minoritních složek a vlastností mléka pro nepřímé metody MIR a MIR-FT v laboratořích kontroly užitkovosti a kvality mléka

  • Original language description

    Certifikovaná uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupu kalibrace nepřímých instrumentálních metod MIR a MIR-FT pro analýzy vlastností (bod mrznutí mléka) a minoritních složek mléka (močovina); kontroly výsledků prostřednictvím výkonnostních testů; validace metod pro určení relevantních složek a vlastností mléka; odhadu nejistoty výsledků měření. Certifikovaná uplatněná metodika podává informace o konkrétních návrzích a metodách efektivnějších a efektnějších postupů řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Jsou popsány interpretační metody k navrženým postupům.

  • Czech name

    Metodika validace a odhadu nejistoty výsledků měření u minoritních složek a vlastností mléka pro nepřímé metody MIR a MIR-FT v laboratořích kontroly užitkovosti a kvality mléka

  • Czech description

    Certifikovaná uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupu kalibrace nepřímých instrumentálních metod MIR a MIR-FT pro analýzy vlastností (bod mrznutí mléka) a minoritních složek mléka (močovina); kontroly výsledků prostřednictvím výkonnostních testů; validace metod pro určení relevantních složek a vlastností mléka; odhadu nejistoty výsledků měření. Certifikovaná uplatněná metodika podává informace o konkrétních návrzích a metodách efektivnějších a efektnějších postupů řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Jsou popsány interpretační metody k navrženým postupům.

Classification

  • Type

    N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    MSM 2678846201 CM 7

  • Regulation ID

  • Technical parameters

    Kontrola věrohodnosti měření nepřímých metod pro určení minoritních složek mléka nebo jeho vybraných vlastností pro kontrolu kvality a poradenství ke zdraví krav. Provádí se v rutinních mléčných laboratořích kontroly užitkovosti a kvality mléka.

  • Economical parameters

    Ekonomický dopad je součástí kontroly kvality mléka, bezpečnosti potravinového řetězce a šlechtění v chovu skotu Zlepšením kvality výsledků může tvořit podíl do 8 % prevence mlékařských rizik. Celkem může přínos postupu činit částky v řádu milionů.

  • Certification body designation

    Státní veterinární správa České republiky, Slezská 7, 120 00 Praha 2

  • Date of certification

  • Method of use