Method of validation and measurement result uncertainty estimation for indirect MIR and MIR-FT methods at milk minority components and properties in milk recording and milk quality control laboratories.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F09%3A%230000299" target="_blank" >RIV/26788462:_____/09:#0000299 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Metodika validace a odhadu nejistoty výsledků měření u minoritních složek a vlastností mléka pro nepřímé metody MIR a MIR-FT v laboratořích kontroly užitkovosti a kvality mléka
Original language description
Certifikovaná uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupu kalibrace nepřímých instrumentálních metod MIR a MIR-FT pro analýzy vlastností (bod mrznutí mléka) a minoritních složek mléka (močovina); kontroly výsledků prostřednictvím výkonnostních testů; validace metod pro určení relevantních složek a vlastností mléka; odhadu nejistoty výsledků měření. Certifikovaná uplatněná metodika podává informace o konkrétních návrzích a metodách efektivnějších a efektnějších postupů řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Jsou popsány interpretační metody k navrženým postupům.
Czech name
Metodika validace a odhadu nejistoty výsledků měření u minoritních složek a vlastností mléka pro nepřímé metody MIR a MIR-FT v laboratořích kontroly užitkovosti a kvality mléka
Czech description
Certifikovaná uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupu kalibrace nepřímých instrumentálních metod MIR a MIR-FT pro analýzy vlastností (bod mrznutí mléka) a minoritních složek mléka (močovina); kontroly výsledků prostřednictvím výkonnostních testů; validace metod pro určení relevantních složek a vlastností mléka; odhadu nejistoty výsledků měření. Certifikovaná uplatněná metodika podává informace o konkrétních návrzích a metodách efektivnějších a efektnějších postupů řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Jsou popsány interpretační metody k navrženým postupům.
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
MSM 2678846201 CM 7
Regulation ID
—
Technical parameters
Kontrola věrohodnosti měření nepřímých metod pro určení minoritních složek mléka nebo jeho vybraných vlastností pro kontrolu kvality a poradenství ke zdraví krav. Provádí se v rutinních mléčných laboratořích kontroly užitkovosti a kvality mléka.
Economical parameters
Ekonomický dopad je součástí kontroly kvality mléka, bezpečnosti potravinového řetězce a šlechtění v chovu skotu Zlepšením kvality výsledků může tvořit podíl do 8 % prevence mlékařských rizik. Celkem může přínos postupu činit částky v řádu milionů.
Certification body designation
Státní veterinární správa České republiky, Slezská 7, 120 00 Praha 2
Date of certification
—
Method of use
—