Calibration of MIR and MIR-FT methods for measurement of free fatty acids (VMK) concentration in milk fat in milk quality laboratories.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F11%3A%230000440" target="_blank" >RIV/26788462:_____/11:#0000440 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kalibrace metod MIR a MIR-FT v laboratořích kvality mléka za účelem měření koncentrace volných mastných kyselin (VMK) v mléčném tuku.
Original language description
Certifikovaná uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupu tvorby referenční sady vzorků; postupu kalibrace nepřímé instrumentální metody MIR-FT pro analýzy koncentrace minoritní složky mléka, volných mastných kyselin (VMK); kontroly výsledků VMK prostřednictvím výkonnostních testů; validace metody MIR-FT pro určení VMK. Certifikovaná uplatněná metodika podává informace o konkrétním návrhu a metodě efektivnějšího a efektnějšího postupu řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Jsou popsány interpretace k navrženým postupům.
Czech name
Kalibrace metod MIR a MIR-FT v laboratořích kvality mléka za účelem měření koncentrace volných mastných kyselin (VMK) v mléčném tuku.
Czech description
Certifikovaná uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupu tvorby referenční sady vzorků; postupu kalibrace nepřímé instrumentální metody MIR-FT pro analýzy koncentrace minoritní složky mléka, volných mastných kyselin (VMK); kontroly výsledků VMK prostřednictvím výkonnostních testů; validace metody MIR-FT pro určení VMK. Certifikovaná uplatněná metodika podává informace o konkrétním návrhu a metodě efektivnějšího a efektnějšího postupu řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Jsou popsány interpretace k navrženým postupům.
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/ME09081" target="_blank" >ME09081: Research and technological support of keeping and breeding of cattle with dual yield, milk and beef, in Anhui province</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
J05/10
Regulation ID
—
Technical parameters
Číslo udělené certifikace: 2009/4070/SVS. Certifikační orgán: Státní veterinární správa České republiky. Datum certifikace: 30. 9. 2009.
Economical parameters
Součástí kontroly kvality mléčného potravinového řetězce. Zlepšením kvality výsledků zde může tvořit podíl do 9 % efektu ve smyslu zajištění prevence mlékařských rizik, tedy redukce běžných ztrát způsobených nedostatkem informací.
Certification body designation
Státní veterinární správa České republiky, Slezská 7, 120 56 Praha 2
Date of certification
—
Method of use
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů