All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Analysis of results of calibration stability for citric acid determination using indirect method of infrared spectroscopy (MIR-FT)

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F10%3A%230000385" target="_blank" >RIV/26788462:_____/10:#0000385 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Analýza výsledků stability kalibrace pro stanovení kyseliny citrónové pomocí nepřímé metody infračervené spektrokopi (MIR-FT)

  • Original language description

    Vztahy mezi referenčními a instrumentálními (3) výsledky při kalibraci (n = 10) byly: korelační koeficienty od 0,983 do 0,992; průměrné odchylky ?0,005, ?0,015 a ?0,015 mmol.l-1; směrodatné odchylky průměru individuálních diferencí od 0,390 do 0,563 mmol.l-1. Použité analytické technologie (1 a 2, 3) byly u kalibrace efektivní a dobře srovnatelné. U přístroje 1 se v čase po kalibraci (únor 2009, 4 měsíce po kalibraci) ve výkonnostních testech projevily pak již poměrně pravidelné větší a podobné odchylkyod přístrojů 2 a 3. Naopak tyto přístroje zůstaly výsledkově po celé pokusné období v poměrně dobré shodě. Korelační koeficienty mezi přístroji navzájem pro stanovení KC se pohybovaly ve výkonnostních testech po kalibraci po celou dobu 18ti měsíců od 0,294 (1x2) do 0,996 (2x3). Tyto vztahy byly vždy významné (P < 0,05, P < 0,01 nebo P < 0,001).

  • Czech name

    Analýza výsledků stability kalibrace pro stanovení kyseliny citrónové pomocí nepřímé metody infračervené spektrokopi (MIR-FT)

  • Czech description

    Vztahy mezi referenčními a instrumentálními (3) výsledky při kalibraci (n = 10) byly: korelační koeficienty od 0,983 do 0,992; průměrné odchylky ?0,005, ?0,015 a ?0,015 mmol.l-1; směrodatné odchylky průměru individuálních diferencí od 0,390 do 0,563 mmol.l-1. Použité analytické technologie (1 a 2, 3) byly u kalibrace efektivní a dobře srovnatelné. U přístroje 1 se v čase po kalibraci (únor 2009, 4 měsíce po kalibraci) ve výkonnostních testech projevily pak již poměrně pravidelné větší a podobné odchylkyod přístrojů 2 a 3. Naopak tyto přístroje zůstaly výsledkově po celé pokusné období v poměrně dobré shodě. Korelační koeficienty mezi přístroji navzájem pro stanovení KC se pohybovaly ve výkonnostních testech po kalibraci po celou dobu 18ti měsíců od 0,294 (1x2) do 0,996 (2x3). Tyto vztahy byly vždy významné (P < 0,05, P < 0,01 nebo P < 0,001).

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/LA09030" target="_blank" >LA09030: Cooperation and membership in international professional organizations ICAR and AFEMA</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mlékařské listy - Zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

  • Issue of the periodical within the volume

    121

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database