Reference samples preparation, calibration quality assessment and proficiency testing of casein determination using FT infra-red spectroscopy method in milk laboratories.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F10%3A%230000441" target="_blank" >RIV/26788462:_____/10:#0000441 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Příprava referenčních vzorků, posouzení kvality kalibrace a výkonnostní testy stanovení kaseinu metodou infračervené spektroskopie FT v mléčných laboratořích.
Original language description
Certifikovaná uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupu přípravy referenční sady vzorků; postupu kalibrace nepřímé instrumentální metody MIR-FT pro analýzy koncentrace kaseinu mléka; kontroly výsledků kaseinu prostřednictvím výkonnostních testů; validace metody MIR-FT pro určení kaseinu. Certifikovaná uplatněná metodika podává informace o konkrétním návrhu a metodě efektivnějšího a efektnějšího postupu řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Jsou popsány interpretace k navrženým postupům.
Czech name
Příprava referenčních vzorků, posouzení kvality kalibrace a výkonnostní testy stanovení kaseinu metodou infračervené spektroskopie FT v mléčných laboratořích.
Czech description
Certifikovaná uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupu přípravy referenční sady vzorků; postupu kalibrace nepřímé instrumentální metody MIR-FT pro analýzy koncentrace kaseinu mléka; kontroly výsledků kaseinu prostřednictvím výkonnostních testů; validace metody MIR-FT pro určení kaseinu. Certifikovaná uplatněná metodika podává informace o konkrétním návrhu a metodě efektivnějšího a efektnějšího postupu řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Jsou popsány interpretace k navrženým postupům.
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/ME09081" target="_blank" >ME09081: Research and technological support of keeping and breeding of cattle with dual yield, milk and beef, in Anhui province</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
J06/10
Regulation ID
—
Technical parameters
Číslo udělené certifikace: 2010/5192/SVS. Certifikační orgán: Státní veterinární správa České republiky. Datum certifikace: 8. 12. 2010.
Economical parameters
Je součástí kontroly kvality mléka. Důležitá je i kontrola zvyšování sýrařské výtěžnosti. Zlepšením kvality výsledků může tvořit podíl do 15 % efektu ve smyslu zajištění výtěžnosti suroviny a prevence mlékařských rizik, tedy redukce běžných ztrát.
Certification body designation
Státní veterinární správa České republiky, Slezská 7, 120 56 Praha 2
Date of certification
—
Method of use
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů