All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Change of fatty acids spectrum in natural ripening cheeses using gas chromatography

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F15%3A%230000817" target="_blank" >RIV/26788462:_____/15:#0000817 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Změna spektra mastných kyselin v přírodních zrajících sýrech metodou plynové chromatografie

  • Original language description

    V práci byla řešena problematika stanovení obsahu mastných kyselin v přírodních zrajících sýrech – stanovení jak vázaných mastných kyselin tak i stanovením volných mastných kyselin dopočtem. Celkový rozsah lipolýzy v přírodním zrajícím sýru je možné sledovat přes úbytek vázaných mastných kyselin. Přímé stanovení volných mastných kyselin je komplikované z důvodu ztrát nižších mastných kyselin. Metodou plynové chromatografie bylo testováno několik matric vzorků přírodních zrajících sýrů. Škrobák, F. – Pachlová, V. – Nováková, Z. (2015): Změna spektra mastných kyselin v přírodních zrajících sýrech metodou plynové chromatografie. Odborné sdělení, Výzkum v chovu skotu, roč. 57, č. 2, s. 28–30.

  • Czech name

    Změna spektra mastných kyselin v přírodních zrajících sýrech metodou plynové chromatografie

  • Czech description

    V práci byla řešena problematika stanovení obsahu mastných kyselin v přírodních zrajících sýrech – stanovení jak vázaných mastných kyselin tak i stanovením volných mastných kyselin dopočtem. Celkový rozsah lipolýzy v přírodním zrajícím sýru je možné sledovat přes úbytek vázaných mastných kyselin. Přímé stanovení volných mastných kyselin je komplikované z důvodu ztrát nižších mastných kyselin. Metodou plynové chromatografie bylo testováno několik matric vzorků přírodních zrajících sýrů. Škrobák, F. – Pachlová, V. – Nováková, Z. (2015): Změna spektra mastných kyselin v přírodních zrajících sýrech metodou plynové chromatografie. Odborné sdělení, Výzkum v chovu skotu, roč. 57, č. 2, s. 28–30.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    CB - Analytical chemistry, separation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů