Change of fatty acids spectrum in natural ripening cheeses using gas chromatography
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F15%3A%230000817" target="_blank" >RIV/26788462:_____/15:#0000817 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Změna spektra mastných kyselin v přírodních zrajících sýrech metodou plynové chromatografie
Original language description
V práci byla řešena problematika stanovení obsahu mastných kyselin v přírodních zrajících sýrech – stanovení jak vázaných mastných kyselin tak i stanovením volných mastných kyselin dopočtem. Celkový rozsah lipolýzy v přírodním zrajícím sýru je možné sledovat přes úbytek vázaných mastných kyselin. Přímé stanovení volných mastných kyselin je komplikované z důvodu ztrát nižších mastných kyselin. Metodou plynové chromatografie bylo testováno několik matric vzorků přírodních zrajících sýrů. Škrobák, F. – Pachlová, V. – Nováková, Z. (2015): Změna spektra mastných kyselin v přírodních zrajících sýrech metodou plynové chromatografie. Odborné sdělení, Výzkum v chovu skotu, roč. 57, č. 2, s. 28–30.
Czech name
Změna spektra mastných kyselin v přírodních zrajících sýrech metodou plynové chromatografie
Czech description
V práci byla řešena problematika stanovení obsahu mastných kyselin v přírodních zrajících sýrech – stanovení jak vázaných mastných kyselin tak i stanovením volných mastných kyselin dopočtem. Celkový rozsah lipolýzy v přírodním zrajícím sýru je možné sledovat přes úbytek vázaných mastných kyselin. Přímé stanovení volných mastných kyselin je komplikované z důvodu ztrát nižších mastných kyselin. Metodou plynové chromatografie bylo testováno několik matric vzorků přírodních zrajících sýrů. Škrobák, F. – Pachlová, V. – Nováková, Z. (2015): Změna spektra mastných kyselin v přírodních zrajících sýrech metodou plynové chromatografie. Odborné sdělení, Výzkum v chovu skotu, roč. 57, č. 2, s. 28–30.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
CB - Analytical chemistry, separation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů