All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Determination of the parameters of nutritional value and nitrogen retention in silage of the selected type of legume-cereal intercrop harvested in two maturity stages

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F18%3AN0000051" target="_blank" >RIV/26788462:_____/18:N0000051 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/26784246:_____/18:N0000021

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení parametrů výživné hodnoty a retence dusíku u siláží vyrobených z vybraných typů luskovino-obilních směsek sklizených ve dvou sklizňových termínech

  • Original language description

    Z vybraných variant luskovino-obilních směsek (LOS-J: hrách s ječmenem, LOS-P: hrách s pšenicí), které byly sklízeny ve dvou termínech, byly vyrobeny siláže. Vyrobené čtyři siláže byly testovány v bilančních pokusech na jalovicích. Na základě získaných dat z bilančních pokusů, které byly provedeny v klasickém uspořádání, byly objektivně stanoveny parametry nutriční hodnoty těchto krmiv. S ohledem na uspořádání pokusů bylo možné charakterizovat i trendy změn nutriční hodnoty při rozdílné zralosti (vývojové fázi) vybraných porostů LOS.

  • Czech name

    Stanovení parametrů výživné hodnoty a retence dusíku u siláží vyrobených z vybraných typů luskovino-obilních směsek sklizených ve dvou sklizňových termínech

  • Czech description

    Z vybraných variant luskovino-obilních směsek (LOS-J: hrách s ječmenem, LOS-P: hrách s pšenicí), které byly sklízeny ve dvou termínech, byly vyrobeny siláže. Vyrobené čtyři siláže byly testovány v bilančních pokusech na jalovicích. Na základě získaných dat z bilančních pokusů, které byly provedeny v klasickém uspořádání, byly objektivně stanoveny parametry nutriční hodnoty těchto krmiv. S ohledem na uspořádání pokusů bylo možné charakterizovat i trendy změn nutriční hodnoty při rozdílné zralosti (vývojové fázi) vybraných porostů LOS.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40101 - Agriculture

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510312" target="_blank" >QJ1510312: Utilizing legume-cereal intercropping to increase sustainable production of bulk feeds with increased energy and nutrients content for purpose of quality improvement of animal products in conventional and organic farming</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výzkum v chovu skotu

  • ISSN

    0139-7265

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    LX

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    9-14

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database