Determination of the parameters of nutritional value and nitrogen retention in silage of the selected type of legume-cereal intercrop harvested in two maturity stages
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F18%3AN0000051" target="_blank" >RIV/26788462:_____/18:N0000051 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/26784246:_____/18:N0000021
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stanovení parametrů výživné hodnoty a retence dusíku u siláží vyrobených z vybraných typů luskovino-obilních směsek sklizených ve dvou sklizňových termínech
Original language description
Z vybraných variant luskovino-obilních směsek (LOS-J: hrách s ječmenem, LOS-P: hrách s pšenicí), které byly sklízeny ve dvou termínech, byly vyrobeny siláže. Vyrobené čtyři siláže byly testovány v bilančních pokusech na jalovicích. Na základě získaných dat z bilančních pokusů, které byly provedeny v klasickém uspořádání, byly objektivně stanoveny parametry nutriční hodnoty těchto krmiv. S ohledem na uspořádání pokusů bylo možné charakterizovat i trendy změn nutriční hodnoty při rozdílné zralosti (vývojové fázi) vybraných porostů LOS.
Czech name
Stanovení parametrů výživné hodnoty a retence dusíku u siláží vyrobených z vybraných typů luskovino-obilních směsek sklizených ve dvou sklizňových termínech
Czech description
Z vybraných variant luskovino-obilních směsek (LOS-J: hrách s ječmenem, LOS-P: hrách s pšenicí), které byly sklízeny ve dvou termínech, byly vyrobeny siláže. Vyrobené čtyři siláže byly testovány v bilančních pokusech na jalovicích. Na základě získaných dat z bilančních pokusů, které byly provedeny v klasickém uspořádání, byly objektivně stanoveny parametry nutriční hodnoty těchto krmiv. S ohledem na uspořádání pokusů bylo možné charakterizovat i trendy změn nutriční hodnoty při rozdílné zralosti (vývojové fázi) vybraných porostů LOS.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40101 - Agriculture
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1510312" target="_blank" >QJ1510312: Utilizing legume-cereal intercropping to increase sustainable production of bulk feeds with increased energy and nutrients content for purpose of quality improvement of animal products in conventional and organic farming</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výzkum v chovu skotu
ISSN
0139-7265
e-ISSN
—
Volume of the periodical
LX
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
6
Pages from-to
9-14
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—