The importance of sulfur in the nutrition of beef cattle
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F20%3AN0000010" target="_blank" >RIV/26788462:_____/20:N0000010 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.vuchs.cz/main/bulletin/vyzkum-v-chovu-skotu-3-2020/" target="_blank" >https://www.vuchs.cz/main/bulletin/vyzkum-v-chovu-skotu-3-2020/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Význam síry ve výživě masného skotu
Original language description
Síra (S) jako jeden ze základních makroprvků se v živočišném těle nachází ve formě organických sloučenin. Je nezbytná pro zdraví a veskutečnosti tvooří ořibližně 0,15% celkového těla u savců, kde je složkou aminokyselin (methioninu, cysteinu, cystinu, homocysteinu, cystathioninu, taurinu a kyseliny cysteové). Je také součástí biotinu, thiaminu, estrogenů, ergothioninu, fibrinogenu, heparinu, chondroitinu, kyseliny lipoové, glutathionu (zde hraje klíčovou roli v oxidačním systému) a je také přítomna v keratinu (ovlivňuje zdraví srsti a kopyt. Disulfidové vazby jsou nezbytné pro strukturu enzymů a sulfhydrylové skupiny fungují jako místa vázání vodíku, pro interakci substrátů s aktivními místy enzymů a pro vazbu protetických skupin enzymů se substráty. Několik peptidových hormonů obsahuje S.
Czech name
Význam síry ve výživě masného skotu
Czech description
Síra (S) jako jeden ze základních makroprvků se v živočišném těle nachází ve formě organických sloučenin. Je nezbytná pro zdraví a veskutečnosti tvooří ořibližně 0,15% celkového těla u savců, kde je složkou aminokyselin (methioninu, cysteinu, cystinu, homocysteinu, cystathioninu, taurinu a kyseliny cysteové). Je také součástí biotinu, thiaminu, estrogenů, ergothioninu, fibrinogenu, heparinu, chondroitinu, kyseliny lipoové, glutathionu (zde hraje klíčovou roli v oxidačním systému) a je také přítomna v keratinu (ovlivňuje zdraví srsti a kopyt. Disulfidové vazby jsou nezbytné pro strukturu enzymů a sulfhydrylové skupiny fungují jako místa vázání vodíku, pro interakci substrátů s aktivními místy enzymů a pro vazbu protetických skupin enzymů se substráty. Několik peptidových hormonů obsahuje S.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů