All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Sensory analysis of buffalo cheeses

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F23%3AN0000042" target="_blank" >RIV/26788462:_____/23:N0000042 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.vuchs.cz/soubory/bulletin/2023/3/bull_3_2023_03-18_zabrodska.pdf" target="_blank" >https://www.vuchs.cz/soubory/bulletin/2023/3/bull_3_2023_03-18_zabrodska.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Senzorická analýza buvolích sýrů

  • Original language description

    Produkce buvolího mléka a výroba buvolích mléčných výrobků v České republice již nyní slouží k obohacení tuzemského trhu několika produkty, a to i přes to, že je zde chov buvolů teprve v začátcích. Produkty z buvolího mléka jsou totiž v mnohém nutričně hodnotnější než výrobky z kravského mléka a stávají se čím dál populárnějšími. V rámci studie byla provedena senzorická analýza čerstvého sýra, sýra camembert, burraty, sýra cheddar a sýra parmesan vyrobených z mléka buvolů chovaných v České republice a jejich srovnání s kravskými sýry. Senzorická analýza proběhla pomocí rozdílové (rozlišovací) zkoušky, použita byla párová porovnávací zkouška a proběhlo také kvantitativní hodnocení pomocí desetibodové kategorové stupnice. Buvolí sýry byly senzoricky hodnoceny lépe než výrobky z kravského mléka. Buvolí mléko a produkty z něj jsou tedy nutričně a senzoricky hodnotnou alternativou kravského mléka a výrobků z něj a jsou vynikající možností zpestření jídelníčku české populace.

  • Czech name

    Senzorická analýza buvolích sýrů

  • Czech description

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výzkum v chovu skotu

  • ISSN

    0139-7265

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    241

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    16

  • Pages from-to

    3-18

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database