Sensory analysis of buffalo cheeses
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F23%3AN0000042" target="_blank" >RIV/26788462:_____/23:N0000042 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.vuchs.cz/soubory/bulletin/2023/3/bull_3_2023_03-18_zabrodska.pdf" target="_blank" >https://www.vuchs.cz/soubory/bulletin/2023/3/bull_3_2023_03-18_zabrodska.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Senzorická analýza buvolích sýrů
Original language description
Produkce buvolího mléka a výroba buvolích mléčných výrobků v České republice již nyní slouží k obohacení tuzemského trhu několika produkty, a to i přes to, že je zde chov buvolů teprve v začátcích. Produkty z buvolího mléka jsou totiž v mnohém nutričně hodnotnější než výrobky z kravského mléka a stávají se čím dál populárnějšími. V rámci studie byla provedena senzorická analýza čerstvého sýra, sýra camembert, burraty, sýra cheddar a sýra parmesan vyrobených z mléka buvolů chovaných v České republice a jejich srovnání s kravskými sýry. Senzorická analýza proběhla pomocí rozdílové (rozlišovací) zkoušky, použita byla párová porovnávací zkouška a proběhlo také kvantitativní hodnocení pomocí desetibodové kategorové stupnice. Buvolí sýry byly senzoricky hodnoceny lépe než výrobky z kravského mléka. Buvolí mléko a produkty z něj jsou tedy nutričně a senzoricky hodnotnou alternativou kravského mléka a výrobků z něj a jsou vynikající možností zpestření jídelníčku české populace.
Czech name
Senzorická analýza buvolích sýrů
Czech description
—
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výzkum v chovu skotu
ISSN
0139-7265
e-ISSN
—
Volume of the periodical
241
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
16
Pages from-to
3-18
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—