All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Sensory analysis of buffalo cheeses halloumi, feta and imeruli

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F24%3AN0000039" target="_blank" >RIV/26788462:_____/24:N0000039 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.agrovyzkum.cz/soubory/bulletin/2024/1/bull_1_2024_12-24_zabrodska.pdf" target="_blank" >https://www.agrovyzkum.cz/soubory/bulletin/2024/1/bull_1_2024_12-24_zabrodska.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Senzorická analýza buvolích sýrů halloumi, feta a imeruli

  • Original language description

    Produkce buvolích sýrů v České republice již nyní slouží k obohacení tuzemského trhu několika produkty, a to i přes to, že je zde chov buvolů teprve v začátcích. Buvolí sýry jsou totiž v mnohém nutričně hodnotnější než sýry z kravského mléka a stávají se čím dál populárnějšími. V rámci studie byla provedena senzorická analýza sýra halloumi, sýra feta a sýra imeruli vyrobených z mléka buvolů chovaných v České republice a jejich srovnání s kravskými či ovčími a kozími sýry. Senzorická analýza proběhla pomocí rozdílové (rozlišovací) zkoušky, použita byla párová porovnávací zkouška a proběhlo také kvantitativní hodnocení pomocí desetibodové kategorové stupnice. Buvolí sýry byly senzoricky hodnoceny lépe než kravské či ovčí a kozí sýry. Buvolí sýry jsou tedy nutričně a senzoricky hodnotnou alternativou kravských či ovčích a kozích sýrů a jsou vynikající možností zpestření jídelníčku české populace.

  • Czech name

    Senzorická analýza buvolích sýrů halloumi, feta a imeruli

  • Czech description

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2024

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výzkum v chovu skotu

  • ISSN

    0139-7265

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    244

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    13

  • Pages from-to

    12-24

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database