All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Utilization of glutenin subunits PCR markes in wheat breeding

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F27184145%3A_____%2F08%3A0R000864" target="_blank" >RIV/27184145:_____/08:0R000864 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití PCR markerů gluteninových podjednotek ve šlechtění pšenice

  • Original language description

    Vztah mezi HMW podjednotkami gluteninů a pekařskou jakostí může selekci na pekařskou kvalitu usnadnit v raných fázích šlechtitelského procesu. Bylo hodnoceno složení HMW podjednotek gluteninů u F2 a F7 potomstva pocházejícího z křížení odrůd ozimé pšenice Sulamit a Clever. Byly nalezeny změny ve frekvencích alel HMW gluteninů. SDS a Zelenyho sedimentační testy, některé mixografické parametry a složení HMW gluteninů byly analyzovány v generaci F7 pro zjištění rozdílného vlivu HMW gluteninů na hodnocení pekařské jakosti. Výsledky ukázaly statisticky významné rozdíly vlivu alel HMW gluteninů.

  • Czech name

    Využití PCR markerů gluteninových podjednotek ve šlechtění pšenice

  • Czech description

    Vztah mezi HMW podjednotkami gluteninů a pekařskou jakostí může selekci na pekařskou kvalitu usnadnit v raných fázích šlechtitelského procesu. Bylo hodnoceno složení HMW podjednotek gluteninů u F2 a F7 potomstva pocházejícího z křížení odrůd ozimé pšenice Sulamit a Clever. Byly nalezeny změny ve frekvencích alel HMW gluteninů. SDS a Zelenyho sedimentační testy, některé mixografické parametry a složení HMW gluteninů byly analyzovány v generaci F7 pro zjištění rozdílného vlivu HMW gluteninů na hodnocení pekařské jakosti. Výsledky ukázaly statisticky významné rozdíly vlivu alel HMW gluteninů.

Classification

  • Type

    C - Chapter in a specialist book

  • CEP classification

    GE - Plant cultivation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Data specific for result type

  • Book/collection name

    Pšenice-od genomu po rohlík

  • ISBN

    978-80-87111-12-3

  • Number of pages of the result

    9

  • Pages from-to

  • Number of pages of the book

    184

  • Publisher name

    Kurent, s.r.o.

  • Place of publication

    České Budějovice

  • UT code for WoS chapter