Utilization of glutenin subunits PCR markes in wheat breeding
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F27184145%3A_____%2F08%3A0R000864" target="_blank" >RIV/27184145:_____/08:0R000864 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití PCR markerů gluteninových podjednotek ve šlechtění pšenice
Original language description
Vztah mezi HMW podjednotkami gluteninů a pekařskou jakostí může selekci na pekařskou kvalitu usnadnit v raných fázích šlechtitelského procesu. Bylo hodnoceno složení HMW podjednotek gluteninů u F2 a F7 potomstva pocházejícího z křížení odrůd ozimé pšenice Sulamit a Clever. Byly nalezeny změny ve frekvencích alel HMW gluteninů. SDS a Zelenyho sedimentační testy, některé mixografické parametry a složení HMW gluteninů byly analyzovány v generaci F7 pro zjištění rozdílného vlivu HMW gluteninů na hodnocení pekařské jakosti. Výsledky ukázaly statisticky významné rozdíly vlivu alel HMW gluteninů.
Czech name
Využití PCR markerů gluteninových podjednotek ve šlechtění pšenice
Czech description
Vztah mezi HMW podjednotkami gluteninů a pekařskou jakostí může selekci na pekařskou kvalitu usnadnit v raných fázích šlechtitelského procesu. Bylo hodnoceno složení HMW podjednotek gluteninů u F2 a F7 potomstva pocházejícího z křížení odrůd ozimé pšenice Sulamit a Clever. Byly nalezeny změny ve frekvencích alel HMW gluteninů. SDS a Zelenyho sedimentační testy, některé mixografické parametry a složení HMW gluteninů byly analyzovány v generaci F7 pro zjištění rozdílného vlivu HMW gluteninů na hodnocení pekařské jakosti. Výsledky ukázaly statisticky významné rozdíly vlivu alel HMW gluteninů.
Classification
Type
C - Chapter in a specialist book
CEP classification
GE - Plant cultivation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2008
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Book/collection name
Pšenice-od genomu po rohlík
ISBN
978-80-87111-12-3
Number of pages of the result
9
Pages from-to
—
Number of pages of the book
184
Publisher name
Kurent, s.r.o.
Place of publication
České Budějovice
UT code for WoS chapter
—