The methodology for the integration of the topic of waste prevention into school education and after-school education
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F28471091%3A_____%2F16%3AN0000002" target="_blank" >RIV/28471091:_____/16:N0000002 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.mzp.cz/cz/program_predchazeni_vzniku_odpadu" target="_blank" >http://www.mzp.cz/cz/program_predchazeni_vzniku_odpadu</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Metodika pro začlenění problematiky předcházení vzniku odpadů do výuky pro jednotlivé stupně škol a mimoškolní výchovu
Original language description
Metodika pro začlenění problematiky předcházení vzniku odpadů do výuky pro jednotlivé stupně škol a mimoškolní výchovu se zaměřuje na rozšíření témat vztahujících se k předcházení vzniku odpadů do aktivit středisek environmentálního vzdělávání, škol či dalších subjektů. Teoretická část vysvětluje ukotvení tématu předcházení vzniku odpadů (pojmy, strategické dokumenty, podtémata k předcházení vzniku odpadů). Součástí je souhrn výzkumného šetření realizovaného na území ČR v květnu a červnu 2016 mezi středisky environmentálního vzdělávání a školami. Samotná Metodika výsledky tohoto šetření reflektuje zejména v praktické části (příloha 1 a 2). Praktická část přispívá k praktickému uchopení tématu předcházení vzniku odpadů. Jedná se o ukázkové zpracování čtyř ekologických výukových programů na téma „Hospodaření potravinami a problematika plýtvání potravinami“ pro čtyři vzdělávací stupně: 1. - 2. ročník ZŠ; 3. - 5. ročník ZŠ; 6. - 9. ročník ZŠ a odpovídající ročníky víceletých gymnázií a SŠ. Další přílohu tvoří volně dostupné odkazy, jak odborného, tak i pedagogického rázu.
Czech name
Metodika pro začlenění problematiky předcházení vzniku odpadů do výuky pro jednotlivé stupně škol a mimoškolní výchovu
Czech description
Metodika pro začlenění problematiky předcházení vzniku odpadů do výuky pro jednotlivé stupně škol a mimoškolní výchovu se zaměřuje na rozšíření témat vztahujících se k předcházení vzniku odpadů do aktivit středisek environmentálního vzdělávání, škol či dalších subjektů. Teoretická část vysvětluje ukotvení tématu předcházení vzniku odpadů (pojmy, strategické dokumenty, podtémata k předcházení vzniku odpadů). Součástí je souhrn výzkumného šetření realizovaného na území ČR v květnu a červnu 2016 mezi středisky environmentálního vzdělávání a školami. Samotná Metodika výsledky tohoto šetření reflektuje zejména v praktické části (příloha 1 a 2). Praktická část přispívá k praktickému uchopení tématu předcházení vzniku odpadů. Jedná se o ukázkové zpracování čtyř ekologických výukových programů na téma „Hospodaření potravinami a problematika plýtvání potravinami“ pro čtyři vzdělávací stupně: 1. - 2. ročník ZŠ; 3. - 5. ročník ZŠ; 6. - 9. ročník ZŠ a odpovídající ročníky víceletých gymnázií a SŠ. Další přílohu tvoří volně dostupné odkazy, jak odborného, tak i pedagogického rázu.
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
AM - Pedagogy and education
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TB050MZP009" target="_blank" >TB050MZP009: Finding new ways of information support for the implementation of The Czech Republic’s Waste Prevention Programme.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
ne
Regulation ID
87111/ENV/16
Technical parameters
ne
Economical parameters
ne
Certification body designation
Ministerstvo životního prostředí
Date of certification
—
Method of use
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů