Electrodialysis unit for food industry with pumps and flexible impeller
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F28676092%3A_____%2F13%3A%230000182" target="_blank" >RIV/28676092:_____/13:#0000182 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Elektrodializační jednotka pro potravinářský průmysl s čerpadly s flexibilním oběžným kolem
Original language description
Elektrodializační jednotku s čerpadlem s flexibilním oběžným kolem je možné použít v potravinářském průmyslu, kde dochází ke snižování obsahu solí a úpravě pH ve vínech, moštech a šťávách. Postup elektrodialýzy je vhodný i pro výrobu ?bio-potravin?, protože nevyužívá žádných přidaných složek. Daná technologie nevyžaduje změny teplot, tudíž při její aplikaci nedochází ke změnám senzorických vlastností a je energeticky úspornější. Použití čerpadla s nízkou střižnou silou umožňuje zpracovávat vína, kde byvysoké střižné síly měly za následek porušení koloidní rovnováhy jednotlivých složek s negativním vlivem na senzorické vlastnosti vína.
Czech name
Elektrodializační jednotka pro potravinářský průmysl s čerpadly s flexibilním oběžným kolem
Czech description
Elektrodializační jednotku s čerpadlem s flexibilním oběžným kolem je možné použít v potravinářském průmyslu, kde dochází ke snižování obsahu solí a úpravě pH ve vínech, moštech a šťávách. Postup elektrodialýzy je vhodný i pro výrobu ?bio-potravin?, protože nevyužívá žádných přidaných složek. Daná technologie nevyžaduje změny teplot, tudíž při její aplikaci nedochází ke změnám senzorických vlastností a je energeticky úspornější. Použití čerpadla s nízkou střižnou silou umožňuje zpracovávat vína, kde byvysoké střižné síly měly za následek porušení koloidní rovnováhy jednotlivých složek s negativním vlivem na senzorické vlastnosti vína.
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
JE - Non-nuclear power engineering, energy consumption and utilization
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TA01011239" target="_blank" >TA01011239: Research and development of wine stabilization with usage of the electrodialysis process</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2013
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Patent/design ID
26231
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
—
Owner name
MemBrain s.r.o.
Method of use
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence