Desalination method of food industry liquid products and electrodialytic unit with automatic control for making the same
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F28676092%3A_____%2F14%3A%230000355" target="_blank" >RIV/28676092:_____/14:#0000355 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Způsob odsolování kapalných produktů potravinářského průmyslu a elektrodialyzační jednotka s automatickým řízením k jeho provádění
Original language description
Řešení se týká způsobu odsolování kapalných produktů potravinářského průmyslu, jako jsou víno, mošty a šťávy, spočívajícího ve vícenásobné opakované elektrodialýze odsolovaného produktu v kontinuálním režimu, s re cyklem provozu elektrodialýzy. Průtok upravovaného produktu je řízen na základě jeho výstupní vodivosti tak, že produkt prochází opakovanými cykly elektrodialýzy, dokud není dosaženo mezní konečné vodivosti, při níž se opakování dialyzačního procesu ukončí. Konečná vodivost produktu se předemvypočte ze znalosti počáteční vodivosti a pH produktu, obsahu alkoholu, glycerolu a extraktu, koncentrace draslíku, obsahu dominantních organických kyselin jako kyseliny vinné, kyseliny jablečné a kyseliny mléčné, obsahu minoritních organických kyselin aobsahu minoritních anorganických solí. Dále se řešení týká elektro dialyzační jednotky s automatickým řízením k provádění způsobu podle vynálezu.
Czech name
Způsob odsolování kapalných produktů potravinářského průmyslu a elektrodialyzační jednotka s automatickým řízením k jeho provádění
Czech description
Řešení se týká způsobu odsolování kapalných produktů potravinářského průmyslu, jako jsou víno, mošty a šťávy, spočívajícího ve vícenásobné opakované elektrodialýze odsolovaného produktu v kontinuálním režimu, s re cyklem provozu elektrodialýzy. Průtok upravovaného produktu je řízen na základě jeho výstupní vodivosti tak, že produkt prochází opakovanými cykly elektrodialýzy, dokud není dosaženo mezní konečné vodivosti, při níž se opakování dialyzačního procesu ukončí. Konečná vodivost produktu se předemvypočte ze znalosti počáteční vodivosti a pH produktu, obsahu alkoholu, glycerolu a extraktu, koncentrace draslíku, obsahu dominantních organických kyselin jako kyseliny vinné, kyseliny jablečné a kyseliny mléčné, obsahu minoritních organických kyselin aobsahu minoritních anorganických solí. Dále se řešení týká elektro dialyzační jednotky s automatickým řízením k provádění způsobu podle vynálezu.
Classification
Type
P - Patent
CEP classification
JP - Industrial processes and processing
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TA01011239" target="_blank" >TA01011239: Research and development of wine stabilization with usage of the electrodialysis process</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2014
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Patent/design ID
304959
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
Dec 30, 2014
Owner name
MemBrain s.r.o.
Method of use
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence