Restaurant at Prague 1 in period Covid-19
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F47813059%3A19240%2F20%3AA0000630" target="_blank" >RIV/47813059:19240/20:A0000630 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Restaurace na Praze 1 v období Covid-19
Original language description
Restaurační zařízení v České republice se nacházejí v posledních letech ve velmi složité situaci. Vztahují se na ně pořád nové a nové byrokratické nároky. Mimo to zde vznikla povinnost sledovat a informovat zákazníky o alergenech, bylo zákonem zamezeno kouření v těchto zařízení, povinnost elektronické evidence tržeb a nedostatek kvalifikované pracovní síly. Už když se zdálo, že to nemůže být horší, přišla poslední rána v podobě celosvětové pandemie Covid-19. Nejhůře se projevila situace v Praze, konkrétně na Praze 1, která je zcela závislá na příjezdovém cestovním ruchu. Cílem bylo zmapování stávající situace v oblasti gastronomie na území Prahy 1 v souvislosti s touto pandemií a na základě dosažených výsledků navrhnout různé možnosti jak eliminovat ztráty z důvodu výše uvedené nákazy a s ní souvisejících restriktivních opatření na minimum. A to prostřednictvím podpůrných vládních programů, energetickým úsporám, snížením mzdových výdajů, omezením provozu nebo dočasné přerušení činnosti.
Czech name
Restaurace na Praze 1 v období Covid-19
Czech description
Restaurační zařízení v České republice se nacházejí v posledních letech ve velmi složité situaci. Vztahují se na ně pořád nové a nové byrokratické nároky. Mimo to zde vznikla povinnost sledovat a informovat zákazníky o alergenech, bylo zákonem zamezeno kouření v těchto zařízení, povinnost elektronické evidence tržeb a nedostatek kvalifikované pracovní síly. Už když se zdálo, že to nemůže být horší, přišla poslední rána v podobě celosvětové pandemie Covid-19. Nejhůře se projevila situace v Praze, konkrétně na Praze 1, která je zcela závislá na příjezdovém cestovním ruchu. Cílem bylo zmapování stávající situace v oblasti gastronomie na území Prahy 1 v souvislosti s touto pandemií a na základě dosažených výsledků navrhnout různé možnosti jak eliminovat ztráty z důvodu výše uvedené nákazy a s ní souvisejících restriktivních opatření na minimum. A to prostřednictvím podpůrných vládních programů, energetickým úsporám, snížením mzdových výdajů, omezením provozu nebo dočasné přerušení činnosti.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
50200 - Economics and Business
Result continuities
Project
—
Continuities
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Vplyv covid-19 na odvetvie cestovného ruchu a nadvazne odvetvia
ISBN
9788055526089
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
217
Pages from-to
48-64
Publisher name
Prešovská univerzita v Prešově
Place of publication
Prešov
Event location
Prešov
Event date
Jan 1, 2020
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—