All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

In the Cauldron of history.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F47813059%3A19240%2F24%3AA0001485" target="_blank" >RIV/47813059:19240/24:A0001485 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://uhv.fpf.slu.cz/archiv-acta-historica/" target="_blank" >https://uhv.fpf.slu.cz/archiv-acta-historica/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    W kotle historii. Magazyn kulinarny

  • Original language description

    Článek se zaměřuje na roli stravování a kulinářské kultury v dějinách, především prostřednictvím jejich prezentace v médiích. V českém prostředí jsou tyto aspekty stále nedostatečně zpracovány, zatímco v Polsku se objevují veřejnoprávní pořady, jako je „W kotle historii“, které populárně-naučnou formou propojují gastronomii s historickými událostmi. Tento seriál zaujme diváky rekonstrukcí dobových pokrmů a jejich historickým kontextem. Zvláštní důraz je kladen na vědeckou přesnost a mezioborový přístup, což přispívá k popularizaci historie i stravovacích zvyků. Pořad oslovuje široké publikum, včetně mládeže, a ukazuje inspirativní model pro podobnou tvorbu v jiných zemích.

  • Czech name

    W kotle historii. Magazyn kulinarny

  • Czech description

    Článek se zaměřuje na roli stravování a kulinářské kultury v dějinách, především prostřednictvím jejich prezentace v médiích. V českém prostředí jsou tyto aspekty stále nedostatečně zpracovány, zatímco v Polsku se objevují veřejnoprávní pořady, jako je „W kotle historii“, které populárně-naučnou formou propojují gastronomii s historickými událostmi. Tento seriál zaujme diváky rekonstrukcí dobových pokrmů a jejich historickým kontextem. Zvláštní důraz je kladen na vědeckou přesnost a mezioborový přístup, což přispívá k popularizaci historie i stravovacích zvyků. Pořad oslovuje široké publikum, včetně mládeže, a ukazuje inspirativní model pro podobnou tvorbu v jiných zemích.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    60100 - History and Archaeology

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2024

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Acta Historica Universitatis Silesianae Opaviensis

  • ISSN

    1803-411X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2024

  • Issue of the periodical within the volume

    17

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    131-134

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database