Modular Book 1 - Provision of catering services
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F47813059%3A19520%2F14%3A%230002637" target="_blank" >RIV/47813059:19520/14:#0002637 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Modulová kniha 1 - Poskytování stravovacích služeb
Original language description
Poskytování stravovacích služeb je nedílnou součástí služeb cestovního ruchu. V Modulové knize 1 je věnována pozornost hygieně a výživě, kvalitě a bezpečnosti potravin, zbožíznalství, stravovacímu úseku hotelu, komunikaci s hostem a počítačovým aplikacím. V příspěvku se věnuji výpočtovým úlohám, které zahrnují výpočet energetické hodnoty potravin, výpočet body mass indexu (BMI), výpočet promile alkoholu v krvi, výpočet spotřební daně z lihu a DPH u alkoholických nápojů a výpočtu prodejní ceny pokrmů přirážkou k nákladům.
Czech name
Modulová kniha 1 - Poskytování stravovacích služeb
Czech description
Poskytování stravovacích služeb je nedílnou součástí služeb cestovního ruchu. V Modulové knize 1 je věnována pozornost hygieně a výživě, kvalitě a bezpečnosti potravin, zbožíznalství, stravovacímu úseku hotelu, komunikaci s hostem a počítačovým aplikacím. V příspěvku se věnuji výpočtovým úlohám, které zahrnují výpočet energetické hodnoty potravin, výpočet body mass indexu (BMI), výpočet promile alkoholu v krvi, výpočet spotřební daně z lihu a DPH u alkoholických nápojů a výpočtu prodejní ceny pokrmů přirážkou k nákladům.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
AE - Management, administration and clerical work
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník recenzovaných příspěvků z konference projektu Modernizace výuky gastronomie, hotelnictví a turismu jako návrh inovace vzdělávacích programů VOŠ, Střední škola hotelnictví a služeb a VOŠ, p. o., Opava
ISBN
978-80-263-0707-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
8
Pages from-to
32-40
Publisher name
Tribun EU, s.r.o.
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Jun 26, 2014
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—