Effect of rumen-protected protein supplemented with three amino acids on milk yield, composition and fatty acids profile in dairy cows
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F06%3A%230000046" target="_blank" >RIV/49608851:_____/06:#0000046 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Effect of rumen-protected protein supplemented with three amino acids on milk yield, composition and fatty acids profile in dairy cows
Original language description
The objective of this study was to determine the influence of rumen-protected protein supplemented with the amino acids lysine, methionine and histidine added either as a powder or in the form of rumen-protected tablets to the rumen of dairy cows on theyield, composition and technological suitability of milk. The experiment was carried out on three lactating cows with ruminal and duodenal cannulas in 4 periods. Average milk yield, milk protein yield and casein content was higher when the supplement wasgiven in the form of tablets. Protein, fat and lactose contents were unaffected by the treatment. The content of short- and medium-chain fatty acids was higher and the proportion of long-chain fatty acids was lower when the supplement was given in the powder form.
Czech name
Vliv ruminálně chráněného proteinu doplněného třemi aminokyselinami na mléčnou užitkovost, složení mléka a skladbu mastných kyselin u dojnic
Czech description
Cílem pokusu bylo určit vliv ruminálně chráněného proteinu doplněného aminokyselinami lysinem, methioninem a histidinem, podané ve formě prášku nebo ruminálně chráněných tablet do bachoru dojnic na produkci a složení mléka a jeho technologické vlastnosti. Pokus byl proveden na třech laktujících dojnicích s ruminální a duodenální kynalou ve čtyřech periodách. Průměrná užitkovost, denní produkce proteinu a procentický obsah kaseinu byly vyšší, pokud byl doplněk podán ve formě tablet. Obsah proteinu, tukua laktozy nebyl pokusným zásahem ovlivněn. Obsah mastných kyselin s krátkým a středním řetězcem byl vyšší a obsah mastných kyselin s dlouhým řetězcem byl nižší pokud byl doplněk podán v práškové formě.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Journal of Animal and Feed Sciences
ISSN
1230-1388
e-ISSN
—
Volume of the periodical
15
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
PL - POLAND
Number of pages
13
Pages from-to
3-15
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—