THE EFFECT OF SUPPLEMENTATION OF PROTEIN ENRICHED WITH ESSENTIAL AMINO ACIDS INTO THE RUMEN OF LACTATING DAIRY COWS ON MILK YIELD AND COMPOSITION
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F06%3A%230000008" target="_blank" >RIV/26788462:_____/06:#0000008 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv přídavku proteinu obohaceného esenciálními aminokyselinami do bachoru dojnic na množství a obsahové složky mléka
Original language description
Cílem pokusu bylo určit vliv ruminálně chráněného proteinu doplněného aminokyselinami lysinem, methioninem a histidinem, podané ve formě prášku nebo ruminálně chráněných tablet do bachoru dojnic na produkci a složení mléka. Pokus byl proveden na třech laktujících dojnicích s ruminální a duodenální kynalou ve čtyřech periodách. Průměrná užitkovost, procentický obsah a denní produkce proteinu a kaseinu byly vyšší, pokud byl doplněk podán ve formě tablet. Obsah jednotlivých kaseinových frakcí nebyl pokusným zásahem ovlivněn, denní produkce jednotlivých kaseinových frakcí byla vyšší pokud byl doplněk podán ve formě tablet.
Czech name
Vliv přídavku proteinu obohaceného esenciálními aminokyselinami do bachoru dojnic na množství a obsahové složky mléka
Czech description
Cílem pokusu bylo určit vliv ruminálně chráněného proteinu doplněného aminokyselinami lysinem, methioninem a histidinem, podané ve formě prášku nebo ruminálně chráněných tablet do bachoru dojnic na produkci a složení mléka. Pokus byl proveden na třech laktujících dojnicích s ruminální a duodenální kynalou ve čtyřech periodách. Průměrná užitkovost, procentický obsah a denní produkce proteinu a kaseinu byly vyšší, pokud byl doplněk podán ve formě tablet. Obsah jednotlivých kaseinových frakcí nebyl pokusným zásahem ovlivněn, denní produkce jednotlivých kaseinových frakcí byla vyšší pokud byl doplněk podán ve formě tablet.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Celostátní přehlídky sýrů 2006
ISBN
80-7080-620-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
154-157
Publisher name
VŠCHT Praha
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Jan 26, 2006
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—