A possible evaluation of the analyses results for different type of milk sampling in the case of more times daily milking with respect on investigation of daily milk yield.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F06%3A8P005251" target="_blank" >RIV/49608851:_____/06:8P005251 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Postupy možných vyhodnocení výsledků analýz různých variant vzorkování mléka v kontrole užitkovosti v podmínkách vícečetného dojení
Original language description
Uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupů odběru vzorků v případě vícečetného dojení v porovnání ke dvojímu dennímu dojení s ohledem na zjišťování denní mléčné užitkovosti, na stanovení složení mléka a produkce hlavních složek mléka,tuku a bílkovin; postupů stanovení obsahu laktózy, mléčné močoviny a počtu somatických buněk v podmínkách vícečetného denního dojení; korekcí diferencí a predikci věrohodných výsledků v případě zkrácených metod odběru vzorků mléka v kontrole užitkovosti. Uplatněná metodika podává informace o konkrétních návrzích a metodách efektivnějších a efektnějších postupů řízení kontroly mléčné užitkovosti. Jsou popsány interpretační metody k navrženým postupům.
Czech name
Postupy možných vyhodnocení výsledků analýz různých variant vzorkování mléka v kontrole užitkovosti v podmínkách vícečetného dojení
Czech description
Uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupů odběru vzorků v případě vícečetného dojení v porovnání ke dvojímu dennímu dojení s ohledem na zjišťování denní mléčné užitkovosti, na stanovení složení mléka a produkce hlavních složek mléka,tuku a bílkovin; postupů stanovení obsahu laktózy, mléčné močoviny a počtu somatických buněk v podmínkách vícečetného denního dojení; korekcí diferencí a predikci věrohodných výsledků v případě zkrácených metod odběru vzorků mléka v kontrole užitkovosti. Uplatněná metodika podává informace o konkrétních návrzích a metodách efektivnějších a efektnějších postupů řízení kontroly mléčné užitkovosti. Jsou popsány interpretační metody k navrženým postupům.
Classification
Type
X - Unclassified
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF3019" target="_blank" >QF3019: Research and development of improvement of the quality control tools at main milk composition analyses for economical purposes</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů