All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Mycotoxin contamination and its incidental effects in dairying.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A8P005606" target="_blank" >RIV/49608851:_____/07:8P005606 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Mykotoxinová kontaminace a její případné účinky v mlékařství.

  • Original language description

    Jak je známo, výskyt mykotoxinů v krmivech pro dojnice může být nebezpečný pro zvířata, mléčné produkty a spotřebitele ve smyslu vzrůstu citlivosti k různým onemocněním. Kukuřice je krmivo které je v úzkém vztahu k výskytu fuzariových mykotoxinů z různých praktických důvodů. Zearalenonový roztok byl experimentálně přidán do modelové přípravy jogurtu. Ve vzorcích jogurtu bylo dosaženo koncentrací od 10 do 1000 ?g/l. Fermentační proces byl ovlivněn během pěti hodin inkubace. Titrační kyselost byla zřetelně redukována koncentracemi zearalenonu a celkové počty ušlechtilých mlékařských kultur Streptococcus thermophilus a Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis a Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus) na konci experimentu rovněž. Zearalenonová degradace zapříčiněná prostřednictvím mikrobiálního metabolismu během pěti hodin byla odhadnutaod 3.1 do 25.0 %, většinou 10 % a byla tak docela podstatná. Ale výsledky nebyly tak přesvědčivé v každém případě pokusu. Tuto skutečnost je také nezby

  • Czech name

    Mykotoxinová kontaminace a její případné účinky v mlékařství.

  • Czech description

    Jak je známo, výskyt mykotoxinů v krmivech pro dojnice může být nebezpečný pro zvířata, mléčné produkty a spotřebitele ve smyslu vzrůstu citlivosti k různým onemocněním. Kukuřice je krmivo které je v úzkém vztahu k výskytu fuzariových mykotoxinů z různých praktických důvodů. Zearalenonový roztok byl experimentálně přidán do modelové přípravy jogurtu. Ve vzorcích jogurtu bylo dosaženo koncentrací od 10 do 1000 ?g/l. Fermentační proces byl ovlivněn během pěti hodin inkubace. Titrační kyselost byla zřetelně redukována koncentracemi zearalenonu a celkové počty ušlechtilých mlékařských kultur Streptococcus thermophilus a Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis a Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus) na konci experimentu rovněž. Zearalenonová degradace zapříčiněná prostřednictvím mikrobiálního metabolismu během pěti hodin byla odhadnutaod 3.1 do 25.0 %, většinou 10 % a byla tak docela podstatná. Ale výsledky nebyly tak přesvědčivé v každém případě pokusu. Tuto skutečnost je také nezby

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF3025" target="_blank" >QF3025: Substances with estrogenic effects in food chains, impacts on health and yield of domestic animals and foodstuff safety</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mliekarstvo

  • ISSN

    1210-3144

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    38

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    41-47

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database