Detection of pathogenic Bacillus species in raw cow milk and yoghurts by means of amplified rDNA restriction analysis
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A8P005628" target="_blank" >RIV/49608851:_____/07:8P005628 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Detection of pathogenic Bacillus species in raw cow milk and yoghurts by means of amplified rDNA restriction analysis
Original language description
Method of the amplification of the conserved 16S rRNA-gene followed by restriction digestions with different restriction enzymes allow to get different unique restriction patterns. They offer even phylogenetic differentiation between the most Bacillus species. The whole procedure of DNA-extraction (starting from pure microbial culture), amplification of the 16S rRNA, restriction digestion and electrophoretic separation takes five days.
Czech name
Detekce patogenních druhů rodu Bacillus v syrovém kravském mléku a jogurtu pomocí restrikční analýzy amplifikované rDNA
Czech description
Metoda amplifikace konzervované 16S RNA genu a následně natrávení amplifikačního produktu různými restrikčními enzymy umožní získat unikátní restrikční profily. Ty umožní i fylogenetické rozlišení mezi většinou druhů rodu Bacillus. Výsledek celého postupu extrakce DNA (včetně izolace čisté mikrobiální kultury), amplifikace, restrikční digesce a elektroforetické separace lze získat během pěti dnů.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
EB - Genetics and molecular biology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF4004" target="_blank" >QF4004: Development of the method for the determination of the origin of final milk products contamination by the foodborne-pathogens</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Bezpečnosť a kontrola potravín II.diel
ISBN
978-80-8069-861-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
255-258
Publisher name
Slovenská pol´nohospodárská univerzita v Nitre
Place of publication
Nitra
Event location
Nitra
Event date
Mar 28, 2007
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—