The effect of leucine supplemented to diet of high-yielding cows in the form of rumen protected tablets on milk yield and composition.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A8P005986" target="_blank" >RIV/49608851:_____/07:8P005986 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/16193296:_____/07:8P000300 RIV/62157124:16170/07:00001584
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
The effect of leucine supplemented to diet of high-yielding cows in the form of rumen protected tablets on milk yield and composition.
Original language description
The effect of leucine supplemented in the form of rumen protected tablets on milk yield and composition was determined in the experiment with four high-yielding lactating Holstein cows. The experiment was carried out in the form of ?cross-over design? where 2 cows received the control diet (C) and the other 2 received the experimental diet supplemented with leucine (Leu). The experiment was divided into 4 periods of 14 d consisted of 11 d preliminary period and a 3 d experimental period. Cows were fed ad libitum the diet based on corn silage, alfalfa hay and a supplemental mixture. The diet, defficient in Met, Lys, and Leu, was supplemented with either Met+Lys (control group, C) or Met+Lys+Leu (experimental group, Leu). The DMI, milk yield and milk yield expressed in 4% FCM did not differ significantly (P>0.05) between treatments. Milk protein content was higher in the Leu group (3.32%, P<0.05) than in the control group (C, 3.29 %), milk protein yield did not show statistically signifi
Czech name
Vliv doplňku leucinu ve formě ruminálně chráněných tablet do krmné dávky vysoko produkčních dojnic na množství a složení mléka
Czech description
V pokuse provedeném na čtyřech vysokoprodukčních laktujících holštýnských dojnicích byl sledován vliv doplňku leucinu, podávaného ve formě ruminálně chráněných tablet na množství a složení mléka. Pokus byl proveden ve formě ?cross-over? designu, kde byla2 dojnicím podávaná kontrolní dieta (C) a zbývajícím 2 pak pokusná směs s doplňkem leucinu (Leu). Pokus byl rozdělen do 4 period, každá v délce 14 dní, přičemž 11 dní bylo přípravné období a 3 dny experimentální období. Dojnice byly krmeny ad libitum krmnou dávkou složenou z kukuřičné siláže, vojtěškového sena a doplňkové krmné směsi. Tato krmná dávka, deficitní v obsahu Met, Lys a Leu byla dplněna buď Met+Lys (kontolní skupina, C) nebo Met+Lys+Leu (pokusná skupina, Leu). Příjem sušiny, mléčná užitkovost a mléčná užitkovost vyjádřená ve 4% FCM nebyly ovlivněny pokusným zásahem (P>0.05). Procentický obsah proteinu byl vyšší ve skupině Leu (3.32%, P<0.05) ve srovnání s kontrolní skupinou (C, 3.29 %), denní produkce proteinu nebyla statis
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Výživa dojnic a kvalita mléka (ekologické, zdravotní a hygieniké faktory kvality a bezpečnosti mléka jako suroviny a potraviny)
ISBN
80-903142-8-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
80-85
Publisher name
Výzkumný ústav pro chov skotu, s. r. o.
Place of publication
Rapotín
Event location
Pohořelice
Event date
Mar 23, 2007
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—