Comparison of Carcass Characteristics by WB and TPA in Steers and Bulls.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A8P006703" target="_blank" >RIV/49608851:_____/07:8P006703 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Posudzovanie JUT býkov a volov metodou SEUROP a kvality ich mäsa metodami WB a TPA
Original language description
20 mladých kříženců (10býků a 10volů) potomků plemen Galloway, Blonde d´Aquitaine, Charolaise a troj-plemení kříženci býků na otcovské pozici a české strakaté na pozici mateřské,byli krmeni stejnou KD. Rovněž chovatelské podmínky zůstaly konstantní. Průměrný věk při kastraci byl 122,6 d. Nebyly nalezeny výrazné rozdíly v dosažené živé hmotnosti nebo porážkové hmotnosti mezi býky a voly. Výrazné rozdíly mezi býky a voly se potvrdily při hodnocení SEUROP (3,60= U-U-; 3,00=R). Podle obsahu tuku patří býcia voly do skupiny 2. Byly hodnoceny na ztráty vařením, křehkost masa z hlediska hodnoty síly krájením (Warner-Bratzler) a maximálním drcením pomocí TPA testu. Hodnoty tří parametrů Byly zjišt´ované po 2, 8, 15, 22, nebo 29 dnech věku ze vzorků masa při 2-4-°C a po vaření 1 hod při 70°C (vnitřní teplota). Hodnoty CL, WBSF, TPA byly vyšší u býků každého věku. Při sledování průběhu zrání u volů a býků byly zjištěny rozdíly v hodnocení fyzikálních parametrů masa. Délka doby zrání se významně
Czech name
Posudzovanie JUT býkov a volov metodou SEUROP a kvality ich mäsa metodami WB a TPA
Czech description
20 mladých kříženců (10býků a 10volů) potomků plemen Galloway, Blonde d´Aquitaine, Charolaise a troj-plemení kříženci býků na otcovské pozici a české strakaté na pozici mateřské,byli krmeni stejnou KD. Rovněž chovatelské podmínky zůstaly konstantní. Průměrný věk při kastraci byl 122,6 d. Nebyly nalezeny výrazné rozdíly v dosažené živé hmotnosti nebo porážkové hmotnosti mezi býky a voly. Výrazné rozdíly mezi býky a voly se potvrdily při hodnocení SEUROP (3,60= U-U-; 3,00=R). Podle obsahu tuku patří býcia voly do skupiny 2. Byly hodnoceny na ztráty vařením, křehkost masa z hlediska hodnoty síly krájením (Warner-Bratzler) a maximálním drcením pomocí TPA testu. Hodnoty tří parametrů Byly zjišt´ované po 2, 8, 15, 22, nebo 29 dnech věku ze vzorků masa při 2-4-°C a po vaření 1 hod při 70°C (vnitřní teplota). Hodnoty CL, WBSF, TPA byly vyšší u býků každého věku. Při sledování průběhu zrání u volů a býků byly zjištěny rozdíly v hodnocení fyzikálních parametrů masa. Délka doby zrání se významně
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF3020" target="_blank" >QF3020: Utilisation of biodiversity between breeds of dairy and beef cattle and assignation effects of hybridisation for increasing of performance of their crossbreds.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Bezpečnosť a kontrola potravín
ISBN
978-80-8069-861-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
330-333
Publisher name
SPU Nitra
Place of publication
Nitra
Event location
Nitra
Event date
Mar 28, 2007
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—