All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Comparison of Carcass Characteristics by WB and TPA in Steers and Bulls.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A8P006703" target="_blank" >RIV/49608851:_____/07:8P006703 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Posudzovanie JUT býkov a volov metodou SEUROP a kvality ich mäsa metodami WB a TPA

  • Original language description

    20 mladých kříženců (10býků a 10volů) potomků plemen Galloway, Blonde d´Aquitaine, Charolaise a troj-plemení kříženci býků na otcovské pozici a české strakaté na pozici mateřské,byli krmeni stejnou KD. Rovněž chovatelské podmínky zůstaly konstantní. Průměrný věk při kastraci byl 122,6 d. Nebyly nalezeny výrazné rozdíly v dosažené živé hmotnosti nebo porážkové hmotnosti mezi býky a voly. Výrazné rozdíly mezi býky a voly se potvrdily při hodnocení SEUROP (3,60= U-U-; 3,00=R). Podle obsahu tuku patří býcia voly do skupiny 2. Byly hodnoceny na ztráty vařením, křehkost masa z hlediska hodnoty síly krájením (Warner-Bratzler) a maximálním drcením pomocí TPA testu. Hodnoty tří parametrů Byly zjišt´ované po 2, 8, 15, 22, nebo 29 dnech věku ze vzorků masa při 2-4-°C a po vaření 1 hod při 70°C (vnitřní teplota). Hodnoty CL, WBSF, TPA byly vyšší u býků každého věku. Při sledování průběhu zrání u volů a býků byly zjištěny rozdíly v hodnocení fyzikálních parametrů masa. Délka doby zrání se významně

  • Czech name

    Posudzovanie JUT býkov a volov metodou SEUROP a kvality ich mäsa metodami WB a TPA

  • Czech description

    20 mladých kříženců (10býků a 10volů) potomků plemen Galloway, Blonde d´Aquitaine, Charolaise a troj-plemení kříženci býků na otcovské pozici a české strakaté na pozici mateřské,byli krmeni stejnou KD. Rovněž chovatelské podmínky zůstaly konstantní. Průměrný věk při kastraci byl 122,6 d. Nebyly nalezeny výrazné rozdíly v dosažené živé hmotnosti nebo porážkové hmotnosti mezi býky a voly. Výrazné rozdíly mezi býky a voly se potvrdily při hodnocení SEUROP (3,60= U-U-; 3,00=R). Podle obsahu tuku patří býcia voly do skupiny 2. Byly hodnoceny na ztráty vařením, křehkost masa z hlediska hodnoty síly krájením (Warner-Bratzler) a maximálním drcením pomocí TPA testu. Hodnoty tří parametrů Byly zjišt´ované po 2, 8, 15, 22, nebo 29 dnech věku ze vzorků masa při 2-4-°C a po vaření 1 hod při 70°C (vnitřní teplota). Hodnoty CL, WBSF, TPA byly vyšší u býků každého věku. Při sledování průběhu zrání u volů a býků byly zjištěny rozdíly v hodnocení fyzikálních parametrů masa. Délka doby zrání se významně

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF3020" target="_blank" >QF3020: Utilisation of biodiversity between breeds of dairy and beef cattle and assignation effects of hybridisation for increasing of performance of their crossbreds.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Bezpečnosť a kontrola potravín

  • ISBN

    978-80-8069-861-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    330-333

  • Publisher name

    SPU Nitra

  • Place of publication

    Nitra

  • Event location

    Nitra

  • Event date

    Mar 28, 2007

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article